Se spune ca in timpul unei imbratisari, doua inimi isi strang mainile cu caldura😊. Dincolo de aceste cuvinte atat de “pline”, studiile arata ca, intr-adevar in timpul unei imbratisari se descarca cantitati semnificative de oxitocina – hormonul iubirii – care, pe langa ca determina sentimentul de afectiune si apropiere fata de cineva, mai reduce si nivelul de stres, regleaza tensiunea arteriala si imbunatateste memoria.
Mai mult decat atat, asfel de gesturi care consta in schimbul minunat de afectiune, sprijin si caldura – sunt intalnite nu doar la oameni ci si la unele specii de animale☺️
Acum, vin si ma intreb? De ce nu ar merge si la kidscuiti? Sunt convinsa ca imbratisarea perfecta a celor doi dragalasi duce la eliberarea unor “bischormoni”, care le da o stare de implinire si de bine, in scurta lor viata de biscuite. Dincolo de acest aspect, simpla privire sau gustare a celor doi pupaciosi, ne indeamna si pe noi la imbratisari😊
Am ” auzit” ca doza zilnica de care am avea nevoie pentru a fi mai sanatosi si mai fericiti ar fi de 5 imbratisari/ zi. 5! Pentru a fi asa cum ar trebui sa fim pentru copilasii nostri. Minunat este ca, putem sa-i implicam din plin si pe ei in aceasta “activitate” si sa ne bucuram impreuna de efectele ei:)
Tu cand ai oferit ultima data o imbratisare?
Ingrediente (pentru 28 biscuiti/14 perechi):
- 150 gr faina 650
- 50 gr faina de migdale
- 70 gr unt gras
- 1 ou
- 1 lg lapte *
*in caz de nevoie, mai adaugati o lingura lapte, pentru a putea strange aluatul intr-o bila compacte.
Cum am procedat:
- am amestecat cele doua tipuri de faina cu untul rece, obtinand astfel un aluat nisipos. Am adaugat oul si lingura de lapte. In functie de marimea oului folosit, exista posibilitatea sa mai aveti nevoie de o lingura de lapte. Ideea este sa puteti aduna aluatul intr-o bila compacta, nelipicioasa. Nu framantati aluatul! Doar il adunati si il puneti la frigider 25-30’.
- dupa perioada in care a stat la rece, l-am lasat cateva minute la temperatura camerei (3-4’) si l-am intins cu un sucitor. Am decupat biscuitii, avand grija ca la jumatate dintre ei sa le decupez mijlocul, strict pentru placerea vizuala a celor care-i papa. I-am transferat in tava si i-am copt in cuptorul preincalzit la 180*/25’.
- odata copti si raciti, i-am umplut cu silvoita ardeleana de la Mihai😋 (magiun 100%, fara zahar, fara aditivi).
- garantat, ii veti iubi. Din mai multe motive:)
Sa aveti copilasi sanatosi!❤️
4 Comments
Poate sa ramana și de pe o zi pe alta în frigider aluatul? Mersi
Da, se poate păstra la frigider
Daca nu am faina de migdale, pot sa folosesc 200 gr de faina 650? Multumeseesc 😘
Se poate inlocui in raport 1:1. Cu draaag! Pupici!