Ratusca asta cu sos de afine ne-a facut sa renuntam la sosul de portocale de care eram indragostiti. Gustul dulce acrisor si aroma afinelor a facut-o pana si pe fiica-mea sa guste. A zis ca e bun, dar…carnea e carne, nu-i pentru ea. A fost pentru mine. 😄
Ingrediente: (2 portii)
- 1/2 piept de rata
- 1 praz (partea alba)
- 2 catei usturoi
Piure
- 1 bucata telina
- 1 morcov mic
- 1 bucatica praz
- 3 lg ulei de masline
Sos
- 200 gr afine
- 1 lgita curmale
- 1 lgita zeama de lamaie
Cum am procedat:
- am curatat si spalat pieptul de rata si am tocat prazul si usturoiul
- am asezat pieptul de rata pe patul de praz si usturoi, am adaugat cam 150 gr apa si l-am gatit in cuptor timp de 90’, la 180gr, caldura sus-jos, cu capac; in ultimele 15’, am luat capacul si am gatit pe grill
- intre timp, am fiert legumele pentru piure, dupa care le-am pasat cu uleiul
- pentru sosul de afine, am pus afinele in tigaia antiaderenta cu putina apa, lgita de sirop de curmale si zeama de lamaie si am gatit sosul pana cand a scazut lichidul
Pofta buna!
No Comments