Carne, pește sau fructe de mare Legume și leguminoase

Rața cu sos de afine si piure

martie 28, 2021

Ratusca asta cu sos de afine ne-a facut sa renuntam la sosul de portocale de care eram indragostiti. Gustul dulce acrisor si aroma afinelor a facut-o pana si pe fiica-mea sa guste. A zis ca e bun, dar…carnea e carne, nu-i pentru ea. A fost pentru mine. 😄

Ingrediente: (2 portii)

  • 1/2 piept de rata
  • 1 praz (partea alba)
  • 2 catei usturoi

Piure

  • 1 bucata telina
  • 1 morcov mic
  • 1 bucatica praz
  • 3 lg ulei de masline

Sos

  • 200 gr afine
  • 1 lgita curmale
  • 1 lgita zeama de lamaie

Cum am procedat:

  • am curatat si spalat pieptul de rata si am tocat prazul si usturoiul
  • am asezat pieptul de rata pe patul de praz si usturoi, am adaugat cam 150 gr apa si l-am gatit in cuptor timp de 90’, la 180gr, caldura sus-jos, cu capac; in ultimele 15’, am luat capacul si am gatit pe grill
  • intre timp, am fiert legumele pentru piure, dupa care le-am pasat cu uleiul
  • pentru sosul de afine, am pus afinele in tigaia antiaderenta cu putina apa, lgita de sirop de curmale si zeama de lamaie si am gatit sosul pana cand a scazut lichidul

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.