Am vrut sa arate altfel, dar creatia copilului e creatia copilului. I se spune prajitura regelui (la gallette des rois ☺️), se face la inceput de an, un norocos sau o norocoasa gaseste comoara si e numit rege/regina pentru o zi. Cum la noi in casa nu mai exista regi sau regine, ci doar o printesa, voila, Prajitura Printesei.
Ingrediente:
Aluat: aluatul de foitaj rapid
Crema:
- 60 gr miere bio certificata(1an+)
- 60 gr unt moale
- 2 oua
- 150 gr faina migdale
- vanilie pudra
Finisare: 1 galbenus
Cum am procedat:
- am amestecat mierea impreuna cu untul, ouale, faina de migdale si vanilia si am lasat deoparte
- odata pregatit aluatul, acesta se imparte in 2 parti egale
- fiecare parte se intinde in foaie subtire (1 cm grosime) cca 21 cm dia (am folosit o farfurie ca sa decupez aluatul)
- am asezat prima foaie in tava de cuptor, pe o foaie de copt, si am pus compozitia deasupra, lasand o margine de cca 2 cm
- am uns marginea cu putina apa si am asezat cealalta foaie peste, presand marginile cu o furculita
- am uns prajitura cu galbenus si am copt-o in cuptorul preincalzit la 180 grade, caldura sus-jos, timp de 30’
Eu am pregatit cantitate dubla de aluat; ce a ramas dupa decupare, a fost lasat la congelator pentru alta data.
Pofta buna!
No Comments