Cand am venit prima data in Luxemburg, am aflat ca exista doua tipuri de gauffre…deh, nu toata lumea stie amanuntele acestea. Cele de Liege (cu drojdie) si cele Bruxelles (cu praf de copt). Ambele la fel de bune, dar cu texturi diferite. Nu as putea spune care imi plac mie mai mult, dar sotului ii plac cele de Liege, clar.
In afara de faptul ca cele de Liege au timpul de asteptare datorat drojdiei, ambele se fac la fel de usor si se coc folosind acelasi celebru aparat.
Ingrediente:
- 250 gr faina tip 550
- 50 gr faina porumb (maizena)
- 50 gr ulei de cocos topit (alt ulei) presat la rece
- 150 ml lapte vegetal (animal in varianta non-aplv)
- 6 gr drojdie uscata BIO
- 1 lgita miere BIO certificata (1a+)
- 1 lgita pudra de vanilie
- cateva picaturi de sirop de curmale
Cum am procedat:
- am pus toate ingredientele in vasul unui robot si am amestecat/omogenizat pana cand am obtinut un aluat moale, elastic si nelipicios
- am asezat aluatul intr-un vas uns cu putin ulei si l-am lasat la dospit in loc caldut pana cand isi dubleaza volumul
- dupa dospire, am impartit aluatul in 9 bile egale
- am presat/aplatizat fiecare bila si am asezat in centrul ei cateva picaturi de sirop de curmale, dupa care am inchis bila si am asezat-o in aparatul de copt
- am copt gauffrele conform indicatiilor aparatului
- am servit langa fructe la mic dejun
*fara sirop de curmale, pot fi servite in varianta “sarata” cu guacamole, o salata de cruditati, etc.
Pofta buna!
2 Comments
Ce alta faina putem folosi in loc de cea de porumb? Multumesc!
Buna, o faina gen amidon nemodificat genetic. Sau cu faina tip 650 poti incerca.