Cereale, pseudocereale și derivate Domnu' Ou Dulcegării

Griș in lapte, caramel like

ianuarie 9, 2022

Duminica seara. Pofta mare de dulce. Posibilități reduse de a face rost de asa ceva fara a ieși din casa si a face niste km buni in direcția asta. Bine, ceva nu prea babyfriendly:))). So, pune mâna Simono si încropește ceva delicioooos, fara sa pierzi foarte mult timp in bucatarie!

Ingrediente:

  • 420 ml lapte vegetal (de cocos am folosit eu) sau animal
  • 50 gr griș de grâu dur
  • 1 galbenus
  • 1 lingura “caramel” – rețeta aici
  • la servire, unt de migdale Sweeteria

Cum am procedat:

  • Am pus laptele la fiert, timp in care am frecat caramelul cu gălbenușul. Când laptele a inceput sa dea in clocot, am adaugat caramelul frecat cu galbenusul si am amestecat ușor timp de 2’, cat sa se gătească ușor galbenusul (laptele se va îngroșa ușor). E important sa adăugați galbenusul amestecat cu “ceva”, cum ar fi acest caramel sau un îndulcitor (mami imi făcea cu zahăr cand eram mică, neexistând îndulcitori). Dacă adăugați galbenusul singur si continuați procesul de fierbere a laptelui, galbenusul se va găti ca o omleta. In schimb, daca adăugați ușor laptele cald peste galbenusul gol, astfel încât acesta sa ajungă treptat la temperatura laptelui, laptele se va îngroșa frumos, fara sa apar franjuri de galbenus in lapte. Noi insa va mai trebui sa fierbem laptele cu galbenus si cu grișul, asa ca am apelat la acest mic truc si anume frecarea acestuia cu caramelul. Astea fiind lămurite, sa continuam. Am adaugat grișul in ploaie si am continuat sa amestec pana la îngroșarea preparatului, respectiv prepararea termică a grișului.
  • Am servit grișul cald, fiecare hotărând cu ce anume il va servi in varianta finala. Majoritatea am optat pentru untul de migdale de la Sweeteria, mai puțin Stefi care a dat-o pe unt de arahide crocant, preferatul lui. Nu uitați sa adăugați si niste banane. Combinatia caramel – unt de migdale – banane este delicioaasa!

Sa avem copilași sanatosi!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.