Cel mai tare ne place să mănâncăm orezul sub formă de risotto, dar în ultima perioadă nu am mai făcut din cauza regimului. Astăzi am dat totuși drumul plitei și am făcut un risotto vegan cu legume , care este cremos și aromat. Parcă e mai blând regimul nostru sub această formă.
Ingrediente:
- 3 pumni de orez – eu am folosit basmati
- 1 dovlecel mic și subțire
- 10 ciuperci medii champignon
- 2 lingurițe margarină aslan bio (unt în cazul în care doriți varianta cu lactate)
- 150 ml smântână lichidă vegetală (eu am folosit de ovăz; smântână lichidă normală dacă doriți varianta cu lactate)
- 2 linguri fulgi de drojdie inactivă
- 2 lingurițe curcuma
- 200 ml supă concentrată de legume (doar fierb o cantitate mare de morcov, țelină, păstârnac, rădăcină de pătrunjel și ceapă în apă pentru minim 30 de minute. Eu stochez această supă la congelator) – dacă nu o aveți, puteți să folosiți apă + 1 linguriță legume uscate
- condimente opționale pentru copii mai mari și adulți: sare și piper
Cum am procedat:
- am spălat în multe ape orezul și l-am fiert pentru 7 minute într-o cantitate mare de apă iar apoi l-am strecurat
- în paralel am tăiat ciupercile felii și dovlecelul cubulețe mici; le-am pus în tigaie, fără alte ingrediente pentru câteva minute (până când devin mai moi și se evaporă din lichidul pe care îl lasă)
- am pus peste legume orezul, margarina, 50 ml supă de legume și curcuma – am gătit la foc mic, amestecând aproape în mod continuu
- pe măsură ce lichidul era absorbit mai adăugam câte 50 ml supă
- după aproximativ 15 minute de gătire am pus toată smântâna și fulgii de drojdie inactivă, am amestecat foarte bine și am mai lăsat la gătit pentru aproximativ 5 minute
! Noi servim acest risotto la cină, alături de o salată de crudități sau la masa de prânz alături de o proteină și salată
No Comments