Cand ai nevoie de chestii rapide pentru mic dejun, nu doar pentru copil, ci pentru toti ai casei, ce faci? Poti face multe, e adevarat, dar ce am facut eu? O sunca presata cu masline. Nu e mare chestie, doar ca ai nevoie de oarece forta in maini sau…un sot prin preajma, in cazul meu.
Ingrediente:
- 500 gr carne de porc
- 10-12 masline feliate
- 1 lg suc de sfecla rosie
- 1 praf sare (2 ani+)
Cum am procedat:
- am tocat 2/3 din carne si 1/3 am taiat-o bucatele mici
- am pus carnea impreuna cu sucul si praful de sare in malaxor si am mixat astfel 2-3’ totul
- eu am folosit o forma speciala de sunca pe care am ales sa o tapetez cu o foaie de copt (adevarul e ca a fost destul de greu sa manevrez asa forma)
- am pus un strat de carne, cateva masline, am presat, am pus al doilea, alte cateva masline si am presat; am procedat astfel pana cand am terminat carnea si am inchis presa cu capacul
- am pus o oala cu apa pe foc, la foc mic si am urmarit pana cand a ajuns la 75 de grade, folosind termometrul pe care il are presa
- odata ajunsa apa la 75grade, am introdus forma in apa si am lasat sa se gateasca timp de 2h; apa nu trebuie sa depaseasca 75-85 grade
- sunca a fost gata gatita atunci cand am introdus termometrul in centrul sunculitei si temperatura aratata a fost cuprinsa intre 75-85 grade
- am lasat-o sa se raceasca peste noapte dupa care am feliat-o
Se poate pregati si in varianta rulata in hartie de copt, dar, probabil, va iesi mai aerata, depinde de cat de bine o veti rula si strange. Gatita astfel, sunca se introduce in apa ajunsa la punctul de fierbere si se lasa la fiert aproximativ 2h, la foc mic.
Se poate servi la mic dejun (1 an+) sau la pranz. La pranz, fara masline, se poate oferi si sub varsta de 1 an.
Pofta buna!
2 Comments
Se poate fierbe și în slowcooker?
Buna, se poate.