Ma tot intreaba mamicile cand am timp pentru toate. Sau cum de am timp. Pai, nu am timp, ba chiar deloc, pentru toate. Am timp doar si numai pentru ce vreau eu sa am timp. Am setate cateva prioritati, la fel si sotul meu, impartite frateste, cu precizie, astfel incat sa ne facem viata mai usoara. Chiar daca e barbat, nu inseamna ca nu poate da cu aspiratorul, pune rufele la spalat sau spala pe jos. Stie ca daca viata mea e grea, viata lui e si mai grea :p…Copilul e prioritate comuna, ala nu se imparte. :), desi aici, recunosc, mie imi place sa ma joc mai mult.
Ingrediente: (cca 25 biscuiti micuti)
- 120 gr faina grau spelt 630 (sau grau 650 / 550)
- 25 gr ulei de cocos lichid extravirgin (sau alt ulei de calitate cu gust neutru)
- 25 gr unt de migdale (eu am folosit unul crunchy)
- 25 gr piure de mere (applesauce) sau un alt gem asemanator
- 20-25 ml lapte vegetal (in fct de textura +/-)
- optional: 2-3 lg sirop de curmale sau miere bio certificata (1an+)
Cum am procedat:
- prima data, am amestecat ingredientele umede (ulei, unt, piure de mere, 20ml de lapte si sirop)
- am adaugat faina si am mixat folosind robotul, adaugand inca putin lapte pentru a obtine un aluat omogen, moale, dar nelipicios
- am asezat aluatul pe o foaie de copt si l-am intins in foaie subtire, dupa care am decupat
- am transferat foaia de copt in tava de cuptor si am copt biscuitii timp de cca 15′ in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus jos; dupa 10′ e bine sa va uitati la ei pentru a evita sa se arda
- ii pastram intr-o cutie metalica, la temperatura camerei
Pofta buna!
No Comments