Sunt deja zile bune de cand nu am mai poftit niciunul dintre noi la ”dulce”. Nici noi, adultii, nici macar copilul. Dar astazi, mi-au facut cu ochiul niste scones cu branza aromata (comte), masline, patrunjel si vreo doua fasii de ardei copt. Sa fie primite, le facem loc in casa noastra, desi nu pentru multa vreme. Siii, partea buna e ca se fac cat ai bate din palme!
Ingrediente:
- 225 faina tip 550
- 2 lgite praf de copt BIO
- 50 gr unt rece ras sau bucatele mici
- 150 gr branza tare (am folosit comte, dar merge orice alta branza tip cascaval, cheddar)
- 2 lg patrunjel
- 6-7 masline desarate
- 2 fasii ardei copt
- 60 ml lapte
- 60 ml apa
- topping: 2 lg lapte + seminte de canepa
Cum am procedat:
- am amestecat faina impreuna cu praful de copt si am amestecat bine
- am adaugat untul bucatele si am amestecat cu mainile pana am obtinut un aluat nisipos
- am adaugat branza rasa, patrunjelul, maslinele si ardeiul tocate si, cu o lingura, le-am amestecat
- am turnat apa si laptele si am amestecat cu mainile doar cat sa se incorporeze ingredientele; NU insistati, amestecati fix cat sa se imbine ingredientele, altfel veti obtine niste scones densi, indesati, deloc pufosi la interior
- pe blatul foarte putin infainat, am intins aluatul, cu mainile, cca 2cm grosime, si am decupat biscuitii (scones); am obtinut 9 scones micuti pentru unii, potrivit pentru noi 🙂
- am asezat biscuitii intr-o tava de copt, i-am uns cu lapte si am adaugat semintele deasupra
- am copt biscuitii in cuptorul preincalzit la 220 gr, timp de 12′
Pentru cei fara alergie la ou, se pot unge cu ou (in loc de lapte).
Scones se pot servi la mic dejun sau la cina, alaturi de salata, iaurt.
Pofta buna!
No Comments