Daca va place cocosul, o sa va placa si minunelul asta extra-mega pufos. As fi vrut sa il imbrac intr-o crema, dar cum plimbarea si crema nu se impaca prea bine, lasam crema pentru alta data. El este chiar Dl. Cocochoco 😃.
Ingrediente:
- 2 oua
- 100 ml lapte vegetal (sau animal)
- 30 gr ulei de rapita extravirgin
- 150 gr iaurt grecesc (eu am folosit iaurt grecesc de cocos)
- 10 gr pudra de roscove
- 10 gr cacao (5ani+, puteti inlocui cu roscova sub 5 ani)
- 25 gr nuca de cocos rasa
- 50 gr Dulcisor de la Sweeteria (3ani+) sau 1-2-3 lg sirop de curmale / miere bio certificata (1an+)
- 140 gr faina grau spelt 630 (sau grau 650)
- 1.5 lgita praf de copt BIO
- Extra: nuci
Cum am procedat:
- am amestecat ouale impreuna cu laptele, iaurtul si uleiul
- separat, am amestecat faina, praful de copt, cacao, roscova, indulcitorul (daca folositi miere/sirop de curmale, se adauga in amestecul lichid), nuca de cocos
- am adaugat amestecul de solide peste cel de lichide treptat, omogenizand cu un tel
- am turnat amestecul in forma de copt, am adaugat nucile maruntite deasupra si am copt timp de 35’ in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos
Pofta buna!
No Comments