Cereale, pseudocereale și derivate Domnu' Ou

Orez “prăjit”

decembrie 17, 2021

Cand merg la restaurantul chinezesc, intotdeauna, dar intodeauna, cer orez prajit. Si credeam ca e o chestie greu de realizat acasa, dar, ca sa vezi, nu e. Si imi place si al meu de acasa. Doar ca acasa…nu prea pot ”comanda” orez prajit. Eu comand, eu execut!

Ingrediente (3 portii):

  • 1 cana de orez bine spalata
  • 1 catel usturoi
  • 1 lg ulei de susan
  • Boabe de porumb si mazare in functie de preferinta (eu am folosit care 4 lg din fiecare)
  • 2 oua mari
  • 1 praf sare (2 ani+)

Cum am procedat:

  • am pus orezul la fiert intr-o cantitate mare de apa. Dupa ce a dat in clocot, am scurs apa si spalat din nou, apoi l-am pus din nou la fiert; al meu a fiert un cca 11’
  • am spalat rapid orezul cu apa rece si l-am lasat la scurs (am folosit o sita)
  • intre timp, in tigaie, am pus putina apa si lg ulei de susan, am adaugat usturoiul, mazarea si porumbul, am adaugat si praful de sare si am gatit cateva minute
  • am adaugat ouale batute bine si am lasat sa se formeze pojchita de omleta
  • am adaugat orezul bine scurs si, cu o spatula, am amestecat sa “sparg” omleta si sa o amestec cu orezul

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.