Cereale, pseudocereale și derivate Legume și leguminoase

Supă de linte marocană

martie 1, 2021

Nu prea stiam eu ce sa gatesc la cina. Din ce in ce mai multe momente din acestea in ultimul timp. Si nici timpul nu e prietenos cu mine. Am intrat in magazin si ce sa vad eu acolo? Un combo, pachet gata pregatit cu toate legumele si condimentele, plus reteta. Am scos din peisaj ardeiul iute si cubul de legume si ce a iesit…nebunie in farfurie!

Ingrediente: (3 portii)

  • 100 g ceapa tocata marunt
  • 1 morcov ras
  • ½ ardei gras tocat marunt
  • 2 catei usturoi
  • 2 lg ulei de masline extravirgin
  • 1/2 lgita ghimbir ras (2 ani+, omiteti sub 2 ani)
  • 1/2 lgita coriandru macinat
  • 1/2 lgita chimion pudra
  • 1 lgita boia dulce
  • un varf lgita scortisoara Ceylon
  • ½ lgita turmeric
  • un varf lgita nucsoara pudra
  • 350 gr apa
  • 50 g linte roșie hidratata in apa 2h minim
  • 350 g rosii rase
  • Pentru servit : iaurt grecesc, zeama de lamaie (dupa gust, cca 1lg) crutoane, patrunjel proaspat, boia dulce

Cum am procedat:

  • am pus in tigaie ceapa, morcovul, ghimbiroul si ustuoiul si am inabusit cateva minute in apa si uleiul de masline
  • am adaugat ardeiul gras si am mai lasat cateva minute, dupa care am adaugat condimentele (coriandru, chimion, boia, scortisoara, turmeric si nucsoara) si am mai gatit inca aprox 1-2’
  • dupa, am adaugat rosiile rase si am continuat gatitul 3-4′, apoi lintea si apa vreo 20’, pana cand lintea a fost bine gatita, amestecand din cand in cand
  • am servit cu o lg de iaurt grecesc, cateva crutoane, putina zeama de lamaie, patrunjel proaspat si boia dulce

Se poate oferi inainte de 1 an (exceptand ghimbirul), in functie de ingredientele introduse.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.