Sotul meu e fan carne de miel, berbecut. Nu si eu. Brrrr, numai cand ma gandesc la gust si la miros, mi se ridica parul pe maini. Dar ii fac placerea omului si pregatesc o data pe an. Nu mai mult. Le-am marinat bineeee-bine de tot ca sa nu mai ramana nici mama mirosului si gustului si, iaca, a iesit ceva comestibil. Sotul a fost mai mult decat multumit si mi-a dat si un pupic. Cred ca mai fac. 😂
Ingrediente:
- 400 gr cotlete berbecut (au fost 6 buc)
- 1/2 pahar suc de portocale
- 4 catei usturoi zdrobiti
- 2 frunze rozmarin proaspete
- 3 frunze menta
- 6 morcovi mari
- 4 lg lapte (vegetal sau nu)
- 4 lg ulei de masline extravirgin
- 1 praf de sare (2ani+)
Cum am procedat:
- am pregatit un amestec din sucul de portocale, usturoiul ras, frunzele de menta si rozmarin zdrobite, am pus sosul intr-un vas acoperit impreuna cu cotletele si am lasat la rece peste noapte
- a doua zi, am preincalzit cuptorul la 200 gr, caldura sus-jos, am pus cotletele impreuna cu sosul intr-un vas cu capac si am dat la cuptor timp de 1h; dupa 30′, am intors cotletele
- intre timp, am pus morcovii la fiert; dupa ce au fiert, am adaugat praful de sare, uleiul si laptele si am facut piureul cu ajutorul unui blender vertical
- am servit piureul impreuna cu cotletele si salata
Pofta buna!
No Comments