Supele crema sunt cele mai simple retete care se pot pregati, fara efort, cu ingrediente din ce avem prin frigider sau congelator. Facand oarece ordine prin congelator, am dat peste o punga cu cativa ardei copti, asa ca….le-am pus gand rau imediat. Supa crema scria pe ei…sunt sadica :p
Purced la treaba….dezghet ardeii, coc rosiile…mmm, stai usor, Sorino, ia-le pe rand nu te grabi ca fata la maritat…mai intai ingredientele si abia apoi ce mai vrei tu 🙂 !
Ingrediente:
- 4 ardei kapia copti (mai mari)
- 2 rosii mari coapte, fara coaja
- 1 graunte de usturoi sau dupa gust
- 2 fire de ceapa verde
- 1 avocado bine copt
- 3 frunze de busuioc proaspat
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 2 linguri sanatoase de smantana grasa
- 50 gr apa (sau in functie de cat de groasa/subtire doriti supa)
- pentru servit: paine prajita, seminte de canepa, ulei de masline
Cum am procedat:
- am pus toate ingredientele in vasul chopperului si am pulsat pana cand am obtinut o textura cremoasa si fina
- ajustati cantitatea de apa dupa dorinta, adaugand in plus sau deloc
- am servit cu paine prajita, seminte de canepa, ulei de masline presat la rece si niste legume ramase de la pranz…nimic nu se arunca, totul se foloseste 🙂
*puteti folosi si rosii proaspete, fara coaja
Pofta buna!
2 Comments
Cum ati copt rosiile?
Buna, in cuptor, 180 grade, pe hartie de copt 30-35′.