Chiftelutele sunt printre cele mai usor de realizat, versatile si placute preparate din bucatariile noastre, dar si unele dintre cele mai apreciate de catre micutii dragoni.
Chiftelutele se pregatesc in zeci si zeci de feluri, cu ce ai in frigider, carne, legume, branza…genul de mancare ce se poate pregati din nimic si orice. Si ce imi place cel mai mult la ele e faptul ca se pot manca usor de catre copii, dragele de ele!
Ingrediente:
- 1 cartof dulce mediu (crud)
- 2 catei usturoi
- 2 oua
- 3 lg feta (desarata, 1 an+) sau inlocuita cu branzica de casa
- 2 fire sparanghel (se poate omite sau inlocui cu brocoli, dovlecel bine scurs, etc) (crud)
- 1 lg parmezan (am folosit parmezan din caju)
- 1-2 lg pesmet (in functie de textura, poate sa fie un pesmet de la o paine fara gluten)
- iaurt 3.5%, usturoi pentru servit
Cum am procedat:
- am pus cartoful curatat, spalat si taiat cubulete in chopper, impreuna cu usturoiul si sparanghelul, si am maruntit
- am rasturnat continutul intr-un bol si am adaugat restul ingredientelor, pesmetul in functie de compozitie
- cu mainile usor umezite, am format chiftelutele pe care le-am asezat in tava de copt
- am copt, in cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 20-22′
- am servit chiftelutele cu sos din iaurt si usturoi ras
Pofta buna!
4 Comments
Senzaționale! Moi si pufoase! Sigur mai fac!
Am adaugat in plus putin patrunjel si putina ceapa verde.
Super idee! Multumesc!
Buna, ma bucur ca va plac!