Ei, Doamne, ca me enervez si eu de-acu de cate ori am zis de retete rapide si simple…parca-s robot sau placa stricata. Dar na, ca sa nu repet, va spun doar ca a fost magie-n farfurie, iar copilul a lins farfuria. Pe bune. Pacat ca nu am facut mai mult, sa manancam si noi…dar sigur repet piureul in weekend.
Ingrediente: (cam 2 portii de copil)
- 3 buc. pastarnaci medii
- 350-400 ml lapte (cat sa acopere pastarnacul)
- 1/2 lgita nucsoara
- 1 praf de sare (2ani+)
- 1 cub mic de unt
- 1 catel mic de usturoi (sau 1/2, in fct de gust si preferinta – e doar pentru aroma)
- 1 ou
- 1lg ulei de masline extravirgin
Cum am procedat:
- dupa ce am curatat pastarnacii, i-am taiat feliute subtiri si i-am pus la fiert in lapte, cat sa ii acopere, la foc mediu
- am adaugat inca de la inceput nucsoara si praful de sare
- dupa fierbere (dureaza cam 15-18′), am adaugat usturoiul si untul si am pasat piureul cu un blender vertical
- intre timp, am pregatit oul in tigaie: am pus un paharel mic de apa si lg de ulei si am lasat lichidul sa se infierbante
- am adaugat oul si, cu o spatula, am turnat din lichidul din tigaie peste ou; dupa cateva minute, am intors oul ca sa se gateasca bine
Pofta buna!
No Comments