Placinta e una dintre putinele retete dulci pe care nu le-as refuza, dar placintele alea invartite, mai greu de facut. Eu ma declar total lipsita de har in acest sens. Sau poate comoda. In fine, de cand am descoperit placinta fara aluat, parca alta tragere de inima am cand e vorba despre dansa.
Cred ca, de cand am descoperit-o, de vreo 2 ani, am facut placinta mai des decat am facut in toti cei ______ ani ai mei :). Nu va spui cat, nu de alta, dar o sa ma trimiteti la vreo casa da sanatate sa imi vad de spate. Si chiar ma doare spatele. Ma dor si picioarele, parca merg usor aplecata. Huh?! Placinte, da? Vorbim despre placinte sau despre ce?
Ingrediente:
- 500gr branză de vaci (cea uscata, nu gen ricotta)
- 4 oua
- 50gr fructe infuzate (am folosit merisoare infuzate in suc de ananas)
- 4 curmale maruntite
- 2 lg miere (1an +) – optional
- 125gr smantana
- 100gr unt topit si racorit
- 1/2 pliculet cu praf de copt BIO
- 1 lingurita coaja de lamaie BIO
- ½ lingurita pudra de vanilie
- 5 lg de făină tip 650
Cum am procedat:
- am mixat ouale intregi la viteza mare pana cand si-au triplat volumul si au devenit ca o crema pufoasa
- am adaugat untul, apoi branza, smantana si mierea si am omogenizat la viteza medie
- am amestecat faina cu praful de copt, vanilia, coaja de lamaie si am turnat-o peste compozitia lichida, amestecand bine cu o lingura
- la final, am incorporat curmalele maruntite si fructele infuzate
- am turnat aluatul intr-o forma de copt (am folosit un vas rotund Tupperware cu dia 25cm) si am copt placinta in cuptorul preincalzit la 180gr (caldura sus-jos), timp de 35-40′
Servita la mic dejun cu multe fructe…miam-miam!
Pofta buna!
No Comments