Ieri am avut in calendarul Advent o sarcina importanta, aceea de a pregati impreuna biscuiti. Merg la sigur cu asemenea sarcini, stiu ca ii place sa se joace cu aluatul. Am pregatit biscuiti bretoni in hainute de sarbatori, arome de Craciun. Sunt atat de buni, crocanti, fix asa cum si-i dorea ea. Pentru ca nu are voie sa imparta pachetelul la scoala, prietena ei va primi unul la plecare. ❤️
Ingrediente: (cca 30 biscuiti)
- 210 gr faina tip 650
- 100gr unt nesarat sau margarina Alsan in caz de aplv
- 60 gr galbenus de ou (cca 3 galbenusuri)
- 1 lgita amestec turta dulce
- 50 gr Dulcisor pudra de la Sweeteria (am facut cu ajutorul chopper-ului) – optional sau inlocuiti cu aceeasi cantitate de faina (3 ani+)
- Pentru uns : 1 galbenus + 1 lg de lapte
Cum am procedat:
- am mixat untul cu ajutorul unui mixer pana cand a devenit o crema alba si pufoasa
- am adaugat galbenusurile si dulcisorul pudra si am mixat bine pana cand am obtinut o compozitie albicioasa
- am adaugat faina si am omogenizat, dupa care am lasat la rece aluatul timp de 1h
- am intins aluatul in foaie subtire, cca 0.5cm, si am decupat biscuitii cu o forma rotunda
- cu o furculita, am facut forma, liniutele deasupra
- am dat biscuitii din nou la rece, cca 30’ (eu am lasat peste noapte in frigider)
- am uns biscuitii cu amestecul de galbenus si lapte si am copt in cuptorul preincalzit timp de 13-16’ la 175 grade
- i-am lasat sa se raceasca pe un gratar inainte de a-i servi
*tip: se poate sari pasul de a tine aluatul la rece dupa decupare, dar vor iesi usor mai moi
Eu am pregatit doar jumatate din aluat, restul e la congelator pentru alta data (15 biscuiti).
Pofta buna!
No Comments