Kidscuiți

Biscuiți cu caju

august 25, 2017

Preocupată tot mai mult de ceea ce mănâncă copilul ei, mămica secolului XXI este mereu în căutarea de informații și variante cât mai sănătoase, mommy-homemade❤️,  pentru preparatele existente pe rafturile magazinelor. Mă alătur vouă, mamici frumoase și pun umărul la stilul babyfriendly, cu o variantă de kidscuiți, sănătoasă, rapidă și mai mult decât tentantă pentru toți ai casei.

Am optat pentru niște kidscuiți cu caju, fulgi de ovăz, fulgi de cocos și chia,  astfel încât cel mic să se aleagă cu câte ceva în urma consumului lor – calciu, magneziu, grasimi „bune”, fibre, antioxidanti. Astfel, picii atomici vor zburda energici prin parc, în cautarea de noi si noi aventuri (spre disperarea parintilor insotitori😀🙈).

De menționat este faptul că aceștia sunt niște biscuiți nutritivi si calorici care, alături de un iaurt pot potoli foamea piticului in caz de urgență sau masă neterminată la timp👀 . In rest, ca si gustare sunt excelenti🎉.

Ingrediente (pentru 12 biscuiti):

  • un pumn de caju😃 – 30 gr
  • 4 Lg fulgi de ovaz – 40 gr
  • 2 lg fulgi de cocos
  • 1 lg faina de migdale – 20 gr
  • 1 linguriță Chia râșnită
  • 3 Lg ulei de cocos (topit)
  • 5 Lg apa
  • semințele unei păstăi de vanilie
  • 2 curmale

Cum am procedat:

  • chia rășnită am pus-o intr-o ceșcuță, împreună cu cele 5 Lg de apă și am lăsat-o așa 20′. Va rezulta un amestec gelatinos care va ajuta la „legarea” preparatului, oul nefiind prezent in acest „episod”
  • caju-ul l-am spălat foarte bine, pentru a mai înlătura din acidul fitic care se regăsește și pe suprafața lui (ideal este să îl hidratați cateva ore în apă). Eu m-am grăbit și am sărit peste acest aspect, dar pe voi va sfătuiesc sa-l hidratați, pentru îndepărtarea acidului fitic și astfel, asigurarea unei mai bune absorbții a mineralelor.
  • am râșnit caju-ul si fulgii de ovaz, dupa care i-am invitat intr-un bol împreună cu fulgii de cocos, făina de migdale și semințele de vanilie. Tot acum am adaugat si 2 curmale mici, taiate marunt. Cu varful degetelor, am incorporat curmalele maruntite in faina, insistand pe bucatelele lipicioase care adera unele la altele, astfel incat sa le dispersez in compozitie si a nu risca sa ramana „aglutinate” ulterior in aluat.
  • dupa cele 20′, am adaugat uleiul topit de cocos in ceșcuța cu semințele de Chia în apă.
  • am amestecat solidele (faina, fulgii, caju-ul, curmalele) cu lichidele (uleiul, chia, apa) si a rezultat un „aluat”, daca putem să-i spunem așa😃, pe care l-am porționat in biluțe de mărimea unor nuci. Am aplatizat între palme fiecare biluță și am obținut astfel o formă rotundă pentru fiecare biscuite. Mai puteti pune aluatul pe hârtie de copt, il acoperiți cu o alta folie de hârtie de copt și cu ajutorul unui sucitor întindeți aluatul intr-o foaie subțire de 1cm. Ulterior cu ajutorul unui pinten, il porționați in forma dorită: pătrat, dreptunghi, etc.
  • kidscuiții formați ii băgați in cuptorul preîncălzit la 180* pentru 15′

📌 Atentie! Daca sunteti iubitoare de biscuiti, ar fi bine sa va asigurati ca puneti de la inceput 2-3 biscuiti deoparte, si pentru pitic🙈

S-aveti pitici papaciosi❣️

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply Ecaterina ianuarie 29, 2018 at 8:08 pm

    Super super super buni!

    • Reply Simona ianuarie 31, 2018 at 8:54 am

      Yuhuuu!!! Ma bucur mult ca v-au placut!!😘😘

  • Reply Oana Luiza aprilie 7, 2019 at 3:56 pm

    intrebare de incepatoare 🙂 …chia e musai sa fie rasnita? Multumesc

    • Reply Simona aprilie 23, 2019 at 3:59 am

      Pentru o mai buna absorbtie a nutrientilor, cam da🤗

  • Reply Badinici Alina iulie 19, 2020 at 6:26 pm

    Buna! Oare pot inlocui uleiul de cocos cu unt de alune de padure? Multumesc!

    • Reply Simona iulie 25, 2020 at 2:57 pm

      Sigur! Posibil sa ai nevoie de mai mult unt, in acest caz!🤗

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.