Imi place sushi, ne place si ne-a placut de la prima intalnire…dar cum carnea cruda nu e buna pentru cei mici, la fel ca si pentru femeile insarcinata (cat am mai tanjit dupa el in sarcina…), am decis sa fac o prima incercare de sushi acasa cu somon gatit si cu legume (varianta vegana).
Nu este sushi perfect, dar s-a mancat cu pofta si voiosie de cate toti ai casei: Elsa, tati si mami, aka producatoarea de sushi de azi inainte in aceasta casa.
Ingrediente:
- 5 linguri orez special pentru sushi
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingurita miere (1 an +)
- 2 foi alga rosie
- 1 bucatica somon fiert
- 1 bucatica avocado
- 2 linguri branza de capra
- castravete
Sos:
- 1 ardei copt
- 1 rosie coapta
- 1 lingurita zeama de lamiae
- 2-3 stropi de miere (1 an+)
Cum am procedat:
- am fiert 20′ orezul la aburi, l-am lasat sa se raceasca si l-am amestecat impreuna cu zeama de lamaie si mierea
- am asezat foaia de alga pe un prosop, am asezat jumatate din orez si am intins bine cu mainile pe toata foaia; stratul nu trebuie sa fie foarte gros si nici perfect intins, ci sa acopere toata suprafata
- am asezat pe latura din apropierea mea (lasand cam 2-3 cm de la capat) somonul si avocado si am rulat alga cu ajutorul unui prosop
- am procedat la fel si cu varianta cu branza si castravete: am asezat branza pe latura si deasupra fasii de castravete si am rulat ca in varianta cu somon
- am lasat cam 30-1h sa se inmoaie alga la rece, dupa care, cu un cutit bine ascutit, am taiat feliile de sushi
- fetita a servit cu un sosul pregatit prin pasarea si amestecarea ingredientelor pentru sos: rosia fara coaja, ardeiul copt, mierea si zeama de lamaie
Daca aveti o plansa din bambus pentru sushi, puteti pregati si varianta fara alga, asezand direct orezul pe plansa; aceasta va lua locul prosopului…desi, prosopul a luat aici locul plansei si nu invers…am improvizat, neavand plansa minunata.
Si varianta vegana.

Pofta buna!
No Comments