Patiserie

Plăcințele grecești

decembrie 7, 2021

Am plecat de la un aluat facut si rasfacut, aluat care imi place mult, anume foitajul rapid. L-am facut in varianta dulce, dar si cea sarata. Pentru ca e frig, ploua si stam zgribuliti, m-am gandit si amintit de insorita Grecie. Am mancat in vacanta niste placintele de vis acolo, asa ca, pentru a ne incalzi putin sufletele, am incercat sa le pregatesc. Cum au mers cu niste miere din aia bunaaaa, nu va spun, trebuie sa le incercati! 🙂

Ingrediente:

  • 250 gr smantana grasa 33%-36% (nu smantana lichida, smantana fermentata)
  • 180 – 200 gr faina tip 650

Umplutura

  • 180 gr branza feta (desarata pentru cei mici)
  • 1 ou mic + 1 galbenus pentru uns

Cum am procedat:

  • prima data, am framantat aluatul pe care l-am lasat la rece aprox 1h
  • intre timp, am pregatit amestecul de branza feta si ou…daaa, stiu, complicat :p
  • am scos aluatul de la rece si l-am intins sub forma dreptunghiulara
  • cu un pahar, am decupat forme rotunde, am pus cate o lingurita de umplutura pe jumatate si am acoperit cu cealalta jumatate, avand grija sa lipesc cele doua jumatati de aluat intre ele; la final, cu o furculita, am sigilat marginile
  • am asezat placintelele in tava, pe o foaie de copt, si le-am uns cu galbenus
  • am copt placintelele timp de 30′ in cuptorul preincalzit la 190 gr, caldura sus-jos
  • am servit cu miere bio certificata (1an+)

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.