Am plecat de la un aluat facut si rasfacut, aluat care imi place mult, anume foitajul rapid. L-am facut in varianta dulce, dar si cea sarata. Pentru ca e frig, ploua si stam zgribuliti, m-am gandit si amintit de insorita Grecie. Am mancat in vacanta niste placintele de vis acolo, asa ca, pentru a ne incalzi putin sufletele, am incercat sa le pregatesc. Cum au mers cu niste miere din aia bunaaaa, nu va spun, trebuie sa le incercati! 🙂
Ingrediente:
- 250 gr smantana grasa 33%-36% (nu smantana lichida, smantana fermentata)
- 180 – 200 gr faina tip 650
Umplutura
- 180 gr branza feta (desarata pentru cei mici)
- 1 ou mic + 1 galbenus pentru uns
Cum am procedat:
- prima data, am framantat aluatul pe care l-am lasat la rece aprox 1h
- intre timp, am pregatit amestecul de branza feta si ou…daaa, stiu, complicat :p
- am scos aluatul de la rece si l-am intins sub forma dreptunghiulara
- cu un pahar, am decupat forme rotunde, am pus cate o lingurita de umplutura pe jumatate si am acoperit cu cealalta jumatate, avand grija sa lipesc cele doua jumatati de aluat intre ele; la final, cu o furculita, am sigilat marginile
- am asezat placintelele in tava, pe o foaie de copt, si le-am uns cu galbenus
- am copt placintelele timp de 30′ in cuptorul preincalzit la 190 gr, caldura sus-jos
- am servit cu miere bio certificata (1an+)
Pofta buna!
No Comments