Dulcegării Patiserie

Banana bread cu făina de migdale

mai 15, 2021

Pentru ca am avut prieteni dragi peste weekend, nasii, am pregatit o banana bread. Una cu faina de migdale si indulcita cu pudra de curmale. A iesit buna, exact cum sunt toate banana bread-urile. Noi am servit-o la mic dejun.

Ingrediente:

  • 4 banane coapte
  • 100 gr faina grau spelt 630 (sau grau normal 650)
  • 100 gr faina de migdale
  • 2 lgite praf de copt BIO
  • 50 gr pudra de curmale (optional)
  • 2 oua
  • 50 gr unt de alune de padure
  • Nuci/alune maruntite/fructe uscate

Cum am procedat:

  • am preincalzit cuptorul la 180 gr si am pregatit tava de copt
  • am amestecat ouale impreuna cu 3 banane pasate cu o furculita si untul, omogenizand
  • am adaugat fainurile, praful de copt si zaharul de curmale si am omogenizat cu o spatula
  • la final, am incurporat nucile si fructele uscate si am turnat in vasul de copt tapetat cu o foaie de copt
  • am adaugat cea de a patra banana taiata pe jumatate deasupra si am impins-o usor in aluat. Deasupra, am adaugat cateva nuci
  • am copt banana bread timp de 50’ si am feliat doar dupa racire

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.