Pentru ca am avut prieteni dragi peste weekend, nasii, am pregatit o banana bread. Una cu faina de migdale si indulcita cu pudra de curmale. A iesit buna, exact cum sunt toate banana bread-urile. Noi am servit-o la mic dejun.
Ingrediente:
- 4 banane coapte
- 100 gr faina grau spelt 630 (sau grau normal 650)
- 100 gr faina de migdale
- 2 lgite praf de copt BIO
- 50 gr pudra de curmale (optional)
- 2 oua
- 50 gr unt de alune de padure
- Nuci/alune maruntite/fructe uscate
Cum am procedat:
- am preincalzit cuptorul la 180 gr si am pregatit tava de copt
- am amestecat ouale impreuna cu 3 banane pasate cu o furculita si untul, omogenizand
- am adaugat fainurile, praful de copt si zaharul de curmale si am omogenizat cu o spatula
- la final, am incurporat nucile si fructele uscate si am turnat in vasul de copt tapetat cu o foaie de copt
- am adaugat cea de a patra banana taiata pe jumatate deasupra si am impins-o usor in aluat. Deasupra, am adaugat cateva nuci
- am copt banana bread timp de 50’ si am feliat doar dupa racire
Pofta buna!
No Comments