Supele, ciorbele si borsul. Cam astea sunt cele trei alternative moldovenesti. Desi in Moldova e o vorba, aceea ca supa de pui e pentru oameni bolnavi, se mananca supa din asta de pui, hoooo-hoooo, sa fiu eu sanatoasa! Si stiti cum merge o supa din asta cand vii infrigurat de afara?
Ingrediente:
- 4 pulpe fara os
- 3 morcovi
- 1 bucatica de telina
- 1 pastarnac marisor
- 1 ceapa mare
- 4-5 cartofi
- o mana cu taitei cu ou / fara ou
- patrunjel proaspat tocat pentru servit
Cum am procedat:
- intr-o oala cu apa, am pus pulpele de pui la fiert
- dupa primul clocot, am schimbat apa si am pus din nou carnea la fiert, taiata cubulete, impreuna cu ceapa si radacinoasele feliate
- am adaugat cartofii taiati cubulete si am lasat sa fiarba la foc mic pana cand carnea si legumele au fost bine gatite, dupa care am scos ceapa
- la final, am adaugat taiteii proaspeti si am lasat supa pe foc cat sa dea in clocot de cateva ori
- am servit cu patrunjel proaspat tocat
Pofta buna!
2 Comments
De ce ati scos ceapa?
Pentru ca am pus-o intreaga.