Supe și ciorbe

Supă de pui cu tăiței

decembrie 1, 2021

Supele, ciorbele si borsul. Cam astea sunt cele trei alternative moldovenesti. Desi in Moldova e o vorba, aceea ca supa de pui e pentru oameni bolnavi, se mananca supa din asta de pui, hoooo-hoooo, sa fiu eu sanatoasa! Si stiti cum merge o supa din asta cand vii infrigurat de afara?

Ingrediente:

  • 4 pulpe fara os
  • 3 morcovi
  • 1 bucatica de telina
  • 1 pastarnac marisor
  • 1 ceapa mare
  • 4-5 cartofi
  • o mana cu taitei cu ou / fara ou
  • patrunjel proaspat tocat pentru servit

Cum am procedat:

  • intr-o oala cu apa, am pus pulpele de pui la fiert
  • dupa primul clocot, am schimbat apa si am pus din nou carnea la fiert, taiata cubulete, impreuna cu ceapa si radacinoasele feliate
  • am adaugat cartofii taiati cubulete si am lasat sa fiarba la foc mic pana cand carnea si legumele au fost bine gatite, dupa care am scos ceapa
  • la final, am adaugat taiteii proaspeti si am lasat supa pe foc cat sa dea in clocot de cateva ori
  • am servit cu patrunjel proaspat tocat

Pofta buna!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mihaela aprilie 14, 2022 at 6:30 am

    De ce ati scos ceapa?

    • Reply Sorina aprilie 16, 2022 at 4:54 am

      Pentru ca am pus-o intreaga.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.