Supe și ciorbe

Supă cremă de ciuperci și fasole

aprilie 28, 2021

Flavia ne propune astăzi cea mai frumoasă supă cremă, și e una foarte gustoasă, cu ciuperci și fasole. Mai multe rețete de la ea găsiți aici.

„Ciupeeeerciiii, ciupeeeerciii, taiate sau intregi, ciupeeeeeerciii, un ospat ca pentru regi!
Nu sunt talentanta sa compun cantece, dar pentru ciuperci, ce-as mai canta! Eu iubesc ciupercile, in toate formele si felurile, fie ca sunt supra crema, salata, pe pizza, la cuptor… imi ploua in gura deja :)) Gata, ca inund tastatura si nu mai apuc sa scriu reteta.

Ingrediente:

  • 15 gr de unt
  • jumatate de praz
  • o ceapa mica
  • 400 gr ciuperci (eu am folosit pleurotus)
  • 1 catel usturoi
  • cimbru
  • 200 gr fasole cannellini (eu am avut jumatate de borcan)
  • 4 gr pudra de ghebe de miere (optional)
  • 500 ml supa (am avut congelata, cum povesteam in alte postari)
  • 40 gr smantana dulce (optional)
  • 2-3 lg parmezan (optional, 2+)
  • un praf de sare 2+

Am pus la inabusit prazul cu ceapa, in unt si putina apa. Cand s-au inmuiat, am adaugat ciupercile si un praf de sare si am amestecat cand si cand, cam 8-10 minute, pana s-a eliminat din apa. Am pus si cimbrul si usturoiul si am mai lasat un pic. Adaugam fasolea, pudra de ciuperci si supa. Lasam la foc miiiic, cam 15′ dupa care invitam mixerul vertical la petrecere. Vrummm si aia a fost

*pudra de ghebe – ghebe de miere uscate/deshidratate si rasnite”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.