Ne-a ramas niste carne de pui de la pranz, asa ca, reciclam in niste briosele placute, cu multe legume molcute si savuroase. Noi am servit la mic dejun cu salata noastra cea de toate zilele. Copilei i-am facut una cu branza, ca deh, am vrut sa manance si ea cu noi. In rest, doar de bine despre briosele. Merg excelent si ca pachetel la gradinita sau in poseta mamicii la serviciu.
Ingrediente:
- 100 gr pui
- 100 gr legume (gatite sau crude; eu am folosit legume crude: ciuperci, ceapa verde, ardei gras, conopida)
- 2 oua mari
- 50-80 ml apa (in fct de compozitie)
- 150 gr faina 550
- 5 gr praf de copt BIO
- seminte de susan pentru topping
Cum am procedat:
- prima data am tocat/taiat marunt legumele si puiul
- intr-un bol, am amestecat ouale cu apa (prima data am adaugat 50ml de apa, daca legumele sunt crude, e nevoie de putin mai multa, daca sunt gatite, mai putina), am adaugat legumele si puiul, apoi faina si praful de copt; am adaugat inca cca 30 ml de apa pentru a obtine o compozitie groasa, pe care am luat-o cu o lingura si am asezat-o in formele de briose
- deasupra, am adaugat semintele de susan
- am copt briosele in cuptorul preincalzit la 190 grade, 17-20’, pana devin usor aurii deasupra
- le-am pastrat acoperite pana cand le-am servit
- am servit cu salata
*Carnea de pui se poate inlocui cu branza feta, peste (gatit).
Pofta buna!
No Comments