Nu am vrut sa arunc bunatate de piure, asa ca i-am gasit loc intr-o supa. Asa-i cand esti econom, ca sa nu zic zgarcit. 😁 Zgarcit, econom, am mancat, ne-am saturat, aia e important.
Ingrediente: (2 portii)
- 1 cartof dulce micut
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa mica
- 300 gr rosii cherry
- 4 catei usturoi
- 100 ml smantana Laptaria cu Caimac
- 2-3 lg supa/apa
Pentru ”galuste”
- 4-5 lg piure de cartof (al meu a fost din cartofi si morcovi albi)
- 2 lg parmezan ras (+1 an)
- 1 lg pesmet
Cum am procedat:
- legumele curatate si taiate cuburi le-am pus la copt in tava aragazului, timp de 40-45′, 180 gr, caldura sus-jos; usturoiul l-am lasat in coaja
- am pus toate legumele in blender, usturoiul curatat de coaja, smantana si apa/supa si am pasat pana cand am obtinut textura supei / in functie de cat de subtire doriti supa, mai puteti adauga lichid (apa/supa sau smantana)
- pentru galuste, am amestecat piureul cu parmezanul, pesmetul si am format ”galuste” pe care le-am copt 6-7′ in cuptor, 200 grade, doar cat sa prinda o usoara crusta; dupa, le-am dat prin migdale rasnite
Pofta buna!
No Comments