Supe și ciorbe

Supă cremă de legume coapte cu ”găluște” din cartofi

noiembrie 30, 2021

Nu am vrut sa arunc bunatate de piure, asa ca i-am gasit loc intr-o supa. Asa-i cand esti econom, ca sa nu zic zgarcit. 😁 Zgarcit, econom, am mancat, ne-am saturat, aia e important.

Ingrediente: (2 portii)

  • 1 cartof dulce micut
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa mica
  • 300 gr rosii cherry
  • 4 catei usturoi
  • 100 ml smantana Laptaria cu Caimac
  • 2-3 lg supa/apa

Pentru ”galuste”

  • 4-5 lg piure de cartof (al meu a fost din cartofi si morcovi albi)
  • 2 lg parmezan ras (+1 an)
  • 1 lg pesmet

Cum am procedat:

  • legumele curatate si taiate cuburi le-am pus la copt in tava aragazului, timp de 40-45′, 180 gr, caldura sus-jos; usturoiul l-am lasat in coaja
  • am pus toate legumele in blender, usturoiul curatat de coaja, smantana si apa/supa si am pasat pana cand am obtinut textura supei / in functie de cat de subtire doriti supa, mai puteti adauga lichid (apa/supa sau smantana)
  • pentru galuste, am amestecat piureul cu parmezanul, pesmetul si am format ”galuste” pe care le-am copt 6-7′ in cuptor, 200 grade, doar cat sa prinda o usoara crusta; dupa, le-am dat prin migdale rasnite

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.