Cereale, pseudocereale și derivate Legume și leguminoase

Paste cu cartofi si șalotă

noiembrie 29, 2021

Cui nu-i plac pastele? Cui, cui? Nu știu zău, dar sigur nu sălășluiește sub acoperișul nostru!😂 Prin urmare, am ciulit urechiușele, am întins antenutele si am zis sa ne diversificăm si la capitolul paste!🙈 Am rotit roata si “soarta” a ales: ALTO sa fie! Iar mama Manu zis-a ca am facut o alegere buna si ca o sa ne placa! Dreptate a avut!

Ingrediente:

  • 200 gr trotolle ALTO (cu sau fara ou)
  • 1 șalotă medie
  • 1 cartof dulce si 2 cartofi albi
  • 70 ml lapte de cocos
  • 1 cățel de usturoi
  • 70 ml lapte de cocos full fat
  • un praf de sare (2+)

Cum am procedat:

  • am pus cartofii cubulețe la fiert. Pe cei dulci i-am adaugat mai târziu, deoarece se gătesc mai repede. Apoi, pe un ochi separat al aragazului, am pus la fiert apa pentru paste iar când aceasta a atins punctul de fierbere, am adaugat pastele si le-am fiert conform recomandării de pe eticheta
  • intr-un wok am înabusit șalota si usturoiul, câteva minute. Odata fierți cartofii, i-am “pescuit” cu o strecuratoare si i-am adaugat in wok. Pe cei dulci, i-am zdrobit ușor cu o furculița, astfel încât, odata adaugat si laptele de cocos, sa dea cremozitate “sosului” din cartofi. Am adaugat si pastele, împreuna cu câteva linguri din apa in care au fiert. Am mai păstrat preparatul pe foc jumătate de minut, cat sa se amestece pastele cu amestecul din cartofi si șalotă. Am adaugat un praf de sare(2+), unul de piper (in farfuriile celor mari) si niste patrunjel proaspăt tăiat! Gata cina!

P.S. Puteti opta si pentru paste fara gluten, întrucât combinatia gluten:amidon poate îngreuna digestia.

Sa avem copilași sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.