Dulcegării

Mucenici cu dovleac și nuci

februarie 23, 2020

Va plac mucenicii? Adica, optarii aia cu multa nuca! Eu ii iubesc si imi amintesc de mamaia si de copilarie…❤️Miros si gust de copilarie, lipsa de griji si bucurie!

Desi nu e inca momentul, care, de fapt, nu e departe, m-am gandit sa ii pregatesc, caci imi era dor de ei.

Ingrediente:

  • 550 gr faina grau spelt tip 630 (+1-2 linguri, in functie de aluat)
  • 200 gr lapte caldut
  • 9 gr drojdie uscata BIO
  • 2 oua
  • 3 lingurite piure curmale
  • 60 gr unt moale
  • 1 lingurita coaja de lamaie BIO
  • 1 lingurita coaja de portocala BIO
  • 1/2 lingurita pudra de vanilie
  • 4 lg piure de dovleac
  • 4-5 linguri lapte pentru uns

Topping:

  • 5 linguri piure de curmale
  • 3 linguri apa
  • 100 gr nuci hidratate/coapte/tocate

Cum am procedat:

  • in vasul robotului, am pus toate ingredientele si am amestecat pana cand aluatul s-a desprins de pe peretii vasului; puteti framanta si manual, trebuie framantat ca la cozonac, pana cand obtineti un aluat frumos, elastic, moale
  • am pus aluatul intr-un vas si am lasat la dospit 90’ in loc caldut, pana cand si-a dublat volumul
  • pe blatul infainat, am impartit aluatul in 16 bile egale
  • am rulat fiecare bila sub forma unui sul de grosimea unui deget pe care l-am modelat sub forma cifrei 8
  • am asezat mucenicii in tava de copt si i-am mai lasat la dospit inca 30-40’
  • dupa, i-am uns cu putin lapte si i-am copt 20-25’ in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana cand se rumenesc frumos
  • la expirarea timpului, i-am scos din cuptor, lasat 5’ sa se racoreasca, apoi i-am uns cu amestecul din apa si sirop de curmale si am presatat nuca din belsug
  • i-am acoperit cu un servet curat

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.