Dulcegării

Cheesecake bars

august 28, 2021

Preparatul vine direct din portofoliul celor de la Bucătărie în culori (îi puteți urmări aici și aici) și meritul categoric este al Andreei, mămica din spatele căpșuneilor alimentați sănătos. Sperăm să fie pe placul vostru.

Blat:

* 150 gr faina de cocos
* 150 gr nuca macinata fin
* 90 ml unt topit
* 2 lg carob
* 7 curmale Medjool (hidratate in apa cateva ore)

Crema:

* 250 gr mascarpone
* 200 gr smantana 35%grasime
* 1 lg unt de fistic
* 2 lg carob
* 2 lg sirop de curmale

-Pentru blat am bagat toate ingredientele la robot, dupa ce s-au amestecat bine am presat si format “blatul” intr-o tava dreptunghiulara (27/17 cam asa sunt dimensiunile, in care am pus hartie de copt pentru ca nu avea peretii detasabili si sa o pot scoate mai usor dupa ce se intareste) si am bagat la frigider.

-Cat a stat la frigider blatul am facut crema, am mixat mascarponele cu smantana pana am obtinut o crema tare apoi am adaugat siropul de curmale, untul, carobul si am mai mixat putin.

-Am turnat crema deasupra de blat si am bagat la loc in frigider iar dupa cateva ore de stat la frigider am pus deasupra dulceata de zmeura fara zahar.
Ideal este sa stea peste noapte la frigider daca nu cel putin 5-6 ore.

!Pentru varianta vegana sau pentru copilasii cu aplv se poate inlocui untul cu margarina Aslan sau ulei de cocos (preferabil margarina, seamana mai mult l textura cu untul) iar pentru crema 450 ml lapte de cocos (+restul ingredientelor de la crema) amestecat cu o lingura de agar agar si pus pe foc 6-7 minute. Cand se raceste si intareste putin se poate pune deasupra blatului.”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.