Se iau ultimele linguri de couscous, cateva legume proaspete, zeama de mandarina, cativa creveti si se pregateste o cina de te lingi pe degete. Pe de alta parte se face si rapid, asa ca este mai mult timp de joaca.
Ingrediente (1 portie):
- 3-4 lg couscous
- 1 prafulet de turmeric
- 2 lg mazare congelata
- 4-5 creveti mici prefierti
- 200 ml supa de pui sau apa
- 1 castravete mic
- 1/3 ceapa rosie
- 1/3 ardei gras rosu
- zeama de la 2 mandarine micute
- 1 lg ulei de masline extravirgin
- un praf de sare (2 ani+)
- fulgi de migdale
Cum am procedat:
- am pus couscousul impreuna cu crevetii si mazarea congelata in tigaie
- am adaugat supa de pui amestecata cu turmericul si am lasat pe foc mic cca 10′, amestecand din cand in cand pana cand se umfla couscousul si absoarbe tot lichidul
- intre timp, am tocat marunt castravetele, ardeiul si ceapa
- odata gatit couscousul, am adaugat legumele crude, zeama de mandarine, uleiul si praful de sare si am omogenizat
- am servit cu fulgi de migdale crocant
Pofta buna!
No Comments