Dacă tot este în sezon leurda, cei de la Bucătărie în culori au ales să o utilizez alături de năut într-un super falafel, pregătit la Ninja Foodi. Mai multe rețete de la ei găsiți aici și aici.
Ingrediente:
* 300 gr naut prefiert
* O legatura de leurda
* Jumatate de ceapa tocata
* 2 catei de usturoi tocati marunt
* O lg de zeama de lamaie
* Usturoi granulat
* 1 lgt chimen negru
* Jum de lgt tumeric
* Un praf de sare si piper (optional, la copiii mai mari)
* Jumatate de lgt de bicarbonat de sodiu
* 3 lg de faina de ovaz (sau de naut, eu nu am mai avut)
* 2 lg de ulei de masline
Instructiuni:
Am bagat toate ingredientele la maruntit in chopper, am format chiftelutele cu mainile usor unse de ulei de masline si le-am bagat in cosuletul de la Ninja Foodi in care am pua hartie de copt 7 minute pe bake si 10 -12 pe air crisp, timp in care le-am mai intors si scos pe cele mai rumenite.
Merg facute si la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute aproximativ.”
No Comments