Legume și leguminoase

Pate din linte cu nuci si ciuperci

iulie 1, 2021

Poate fi o cina sau un mic dejun rapid, asa cum a fost in cazul meu, folosind un borcan de linte bio cumparat. Mai ales ca e destul de cald afara, cuptorul/aragazul ar trebui sa cam someze. Bine, nu e cazul in Luxembourg unde temperaturile sunt sub 20 de grade…vara 😛 Un pate delicios si rapid cu linte, nuci si ciuperci.

Ingrediente:

  • 250 gr linte fiarta
  • 150 gr ciuperci Shiitake
  • 50 gr nuci romanesti hidratate cca 2h si scurse bine de apa
  • 1 ceapa mica rosie
  • 2 catei usturoi
  • 2 lg ulei de masline extravirgin
  • 1 vf lgita praf chimion
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 1 lgita sirop de curmale
  • 1 lgita rozmarin
  • 1 lgita cimbru

Cum am procedat:

  • am tocat fin ceapa si am ras usturoiul si le-am inabusit cateva minute in ulei si apa
  • am adaugat ciupercile tocate, cimbrul si rozmarinul si am continuat sa inabus pana cand a scazut lichidul lasat de ciuperci
  • am pus toate ingredientele in blender si am pulsat de cateva ori pana cand am obtinut un pate fin si cremos
  • am servit cu paine si rosii

Eu am folosit un borcan de linte bio din DM, dar inainte de 1 an, este recomandat sa fierbeti lintea dupa ce in prealabil ati hidratat-o in apa, min. 2h.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.