Poate fi o cina sau un mic dejun rapid, asa cum a fost in cazul meu, folosind un borcan de linte bio cumparat. Mai ales ca e destul de cald afara, cuptorul/aragazul ar trebui sa cam someze. Bine, nu e cazul in Luxembourg unde temperaturile sunt sub 20 de grade…vara 😛 Un pate delicios si rapid cu linte, nuci si ciuperci.
Ingrediente:
- 250 gr linte fiarta
- 150 gr ciuperci Shiitake
- 50 gr nuci romanesti hidratate cca 2h si scurse bine de apa
- 1 ceapa mica rosie
- 2 catei usturoi
- 2 lg ulei de masline extravirgin
- 1 vf lgita praf chimion
- 1 lg zeama de lamaie
- 1 lgita sirop de curmale
- 1 lgita rozmarin
- 1 lgita cimbru
Cum am procedat:
- am tocat fin ceapa si am ras usturoiul si le-am inabusit cateva minute in ulei si apa
- am adaugat ciupercile tocate, cimbrul si rozmarinul si am continuat sa inabus pana cand a scazut lichidul lasat de ciuperci
- am pus toate ingredientele in blender si am pulsat de cateva ori pana cand am obtinut un pate fin si cremos
- am servit cu paine si rosii
Eu am folosit un borcan de linte bio din DM, dar inainte de 1 an, este recomandat sa fierbeti lintea dupa ce in prealabil ati hidratat-o in apa, min. 2h.
Pofta buna!
No Comments