Am descoperit Sweeteria si cred ca putem si noi indulci olecuta mai mult, dar sanatos preparatele. Fetita mea are aproape 5 ani, inca prefera “saratul” “dulcelui”, prefer sa ii dau pace. Cum noi gatim pentru toata familia, fara diferente, e timpul sa ii fac tatalui care a rezistat cu stoicism 5 ani, preparate mai dulci…asa cum e el obisnuit. ☺️
Ingrediente: (4 briose medii)
- 1 ou
- 50 gr applesauce
- 2 lgite Dulcisor by Sweeteria (optional, 3ani+)
- 100 gr iaurt cocos (sau iaurt natural din lv)
- 60 gr faina hrisca
- 15 gr pudra de roscove
- 2 lg sirop de curmale
- 5 gr praf de copt BIO
- 1 vf lgita vanilie pudra
Crumble
- 30 gr faina de migdale
- 30 gr faina de porumb (maismehl, nu malai, faina fina de porumb pentru patiserie – raioanele pentru produse fara gluten / orice alta faina)
- 20 gr ulei de rapita presat la rece
- 1 lgita Dulcisor by Sweeteria (optional, 3 ani+)
Cum am procedat:
- intr-un castron, am amestecat oul impreuna siropul de curmale, iaurtul si applesauce-ul
- am adaugat si restul de ingrediente si am omogenizat
- intr-un alt castronel, am amestecat ingredientele pentru crumble cu degetele, dar doar cat sa obtin un aluat nisipos
- am impartit compozitia de briose in 4 forme, iar deasupra am asezat firimituri de crumble
- am copt briosele in cuptorul preincalzit la 180 grade, caldura sus-jos, timp de 30’
- am servit cu fructe proaspete

Pofta buna!
No Comments