Cereale, pseudocereale și derivate

Baked oats cu gem de căpșuni și chia

noiembrie 12, 2021

Imi era pofta de ceva cu ceva si altceva. Aseara, am scos gemul din frigider, am pus 1 lgita de chia si am lasat asa pentru dimineata.
Dimineata, am pus totul in blender, m-am dus in garaj ca sa nu fac zgomot, am vajait si via cuptor. 😄

Ingrediente (1portie)

  • 45 gr fulgi de ovaz
  • 115 gr (8 lg ) lapte vegetal – eu am folosit de cocos
  • 1 lgita rasa praf de copt
  • 65 gr piure de mar (applesauce)
  • 1 prafulet de vanilie
  • 2 lg bune de gem de capsuni (sau alt gem)
  • 1 lgita de chia
  • topping: 1 lgita pudra de curmale + 1 vf lgita scortisoara Ceylon

Cum am procedat:

  • am pus intr-un paharel gemul de capsuni (fara zahar) impreuna cu lgita de chia si am lasat peste noapte; l chia rasnita se combina cu gemul si se lasa minim 15’, dar am facut acest lucru de seara ca sa nu mai pierd timpul dimineata
  • dimineata, am pus in blender fulgii, laptele, applesauce-ul, praful de copt, vanilia si vjjjjj-vjjjj
  • am pus jumatate din compozitie intr-un vas mic ramekin, am adaugat gemul cu chia, dupa care restul de compozitie deasupra
  • peste, am presarat pudra de curmale amestecata cu scortisoara
  • am copt timp de 25’ in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos

Pentru mama, cu ciocolata…dezmat 🥰🥰🥰

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.