Imi era pofta de ceva cu ceva si altceva. Aseara, am scos gemul din frigider, am pus 1 lgita de chia si am lasat asa pentru dimineata.
Dimineata, am pus totul in blender, m-am dus in garaj ca sa nu fac zgomot, am vajait si via cuptor. 😄
Ingrediente (1portie)
- 45 gr fulgi de ovaz
- 115 gr (8 lg ) lapte vegetal – eu am folosit de cocos
- 1 lgita rasa praf de copt
- 65 gr piure de mar (applesauce)
- 1 prafulet de vanilie
- 2 lg bune de gem de capsuni (sau alt gem)
- 1 lgita de chia
- topping: 1 lgita pudra de curmale + 1 vf lgita scortisoara Ceylon
Cum am procedat:
- am pus intr-un paharel gemul de capsuni (fara zahar) impreuna cu lgita de chia si am lasat peste noapte; l chia rasnita se combina cu gemul si se lasa minim 15’, dar am facut acest lucru de seara ca sa nu mai pierd timpul dimineata
- dimineata, am pus in blender fulgii, laptele, applesauce-ul, praful de copt, vanilia si vjjjjj-vjjjj
- am pus jumatate din compozitie intr-un vas mic ramekin, am adaugat gemul cu chia, dupa care restul de compozitie deasupra
- peste, am presarat pudra de curmale amestecata cu scortisoara
- am copt timp de 25’ in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos
Pentru mama, cu ciocolata…dezmat 🥰🥰🥰
Pofta buna!
No Comments