Când terciul nu-și face loc în meniurile noastre, categoric își fac loc batoanele. Cele de astăzi sunt foarte aromate și gustoase. Printre preferatele mele.
Ingrediente:
- 1 banană mare foarte coaptă
- 1 linguriță chia
- 1 lingură unt din semințe de cânepă (se pot utiliza și alte unturi de oleaginoase)
- 3 linguri fulgi teff
- 3 linguri fulgi quinoa
- nectarină și mure (se poate înlocui cu zmeură+piersică; coacăze+caise)
Cum am procedat:
- am mărunțit banana cu furculița, am pus peste ea semințele de chia (pentru cei mici să le mărunțiți puțin), untul de cânepă și fulgii – am amestecat bine și am lăsat totul în bol pentru 15 minute
- am aranjat amestecul într-o tavă mică mică de chec și am pus deasupra felii de nectarină și mure
- am copt în cuptorul preîncălzit la 150 de grade pentru aproximativ 25 de minute, cu ventilație – amestecul devine ușor auriu și nectarinele sunt ușor deshidratate când preparatul este gătit
- lăsați să se răcească complet înainte de a felia batoanele
No Comments