Legume și leguminoase Miss Brânzică, Mr Lăptic

Paste tip noodles din dovlecel cu cremă de brânză

noiembrie 9, 2021

Daca nu as manca dovlecel…mama-mama, iar Mara ma mosteneste la partea asta. Si ce bine ne intelegem noi cand ne place fix acelasi lucru. :p Eu am cumparat pastele din dovlecel direct din magazin, deh, lenea e mare, dar daca aveti un aparat special de spiralat, ii puteti face usor si rapid acasa. Eu am cobinat pastele cu un sos din branza si smantana, papa bun, cum spune Mamaruta.

Ingrediente:

  • 1-2 dovlecei in functie de marime taiati cu aparatul de spiralat
  • 3 lg branza de capra cremoasa
  • 2 lg smantana grasa (am folosit Laptaria cu Caimac)
  • 30 gr Grana Padano (optional)
  • 1 catel usturoi

Cum am procedat:

  • daca aveti aparatul de spiralat, incepeti cu aceasta operatiune prima data 🙂
  • am ras usturoiul si l-am pus in tigaie impreuna cu pastele din dovlecel si 1-2 lg de apa; le-am gatit aprox 5′ cat sa se inmoaie putin dovlecelul, dar sa ramana usor crocant (puteti gati si mai mult, in functie de preferinte)
  • am dat deoparte pastele din dovlecel si in aceeasi tigaie, am pus branza de capra, smantana si Grana Padano ras si am amestecat continuu 2-3′ cat s-au topit ingredientele
  • am amestecat pastele cu sosul din branza si am servit cu pofta

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.