Se da niste dovleac copt pe care nu il mananca nimeni, nici copiii, nici adultii…Ar fi pacat sa il aruncam, de mancat, neeee, nu e nimeni fan, asa ca, il tot imbracam in diferite straie.
Aseara am pregatit aluatul, l-am lasat la dospit in frigider peste noapte, iar dimineata am incins aparatul meu preferat de vafe.
Ce a iesit? O nebunie de vafe pufoase si aromate.
Ingrediente: (7 vafe medii – aparat Breville)
- 200 ml lapte caldut (animal sau vegetal)
- 10 gr drojdie proaspata
- 1 lg miere bio certificata (1an+)
- 1 ou
- 50 gr unt moale (sau margarina Alsan sau ulei de cocos)
- 200 gr faina tip 650
- 100-150 gr dovleac copt piure
- 1 mana de fructe uscate
- 1 lgita scortisoara Ceylon
- 1 vf lgita vanilie pudra
Cum am procedat:
- am pus drojdia maruntita, lgita de miere si o lg de faina in laptele caldut si am lasat 15’ sa se activeze drojdia
- am pus faina in vasul robotului, am amestecat impreuna cu vanilia si scortisoara
- am adaugat restul ingredientelor si am mixat cu robotul, obtinand un aluat fffff moale, aproape curgator
- la final, am incorporat fructele uscate
- am lasat aluatul peste noapte la dospit, in frigider
- a doua zi dimineata, am preincalzit aparatul de vafe si am copt vafele conform instructiunilor acestuia / incercati cu putin aluat la inceput, in fct de aparat, vafele se pot lipi / desfaceti placile usor
Pofta buna!
2 Comments
Buna,
Daca aleg sa pun ulei de cocos,tot 50g?
Multumesc 🥰
Buna, cred ca merge, e grasime ca si untul.