Am mancat demult o para fiarta in vin. Stiti cum arata?! De parca nu trebuia mancata, ci doar privita, de pus in vitrina. Dupa ce am gustat-o…vai, a fost explozie de gusturi! Mereu am crezut ca asa ceva nu se poate face acasa si, mai ales, nu se poate face in varianta baby-friendly. Ei, nu! Si inca ce bine iese!
Ieri, am scos murele din frigider, luat para din cosul de fructe si m-am purces la treaba. Sa stiti, amu’ dupa ce am facut, zic ca nu e greu deloc.
Ingrediente:
- 1 para dulce, nu prea moale
- 150 gr afine
- 150 ml apa
- 1/2 lgita scortisoara
- 1/2 lgita pudra de vanilie
- iaurt (animal sau vegetal), fulgi de migdale si seminte de canepa pentru servit
Cum am procedat:
- am spalat si curatat para pastrand intacta codita
- am maruntit intr-un blender murele dupa care am trecut sosul printr-o sita (pulpa am mancat-o mandra rapid cu lingturita)
- am pus sucul de mure in tigaie impreuna cu apa si condimentele si am lasat 3-4’ sa atinga punctul de fierbere
- am adaugat para si am dat focul la minim
- am lasat 25’ sa fiarba, dupa care am intors para pe cealalta parte
- din cand in cand, am turnat cu lingura din sosul din tigaie peste para
- am mai lasat inca 20’ pe foc, tot la minim
- dupa, am scos cu grija para din tigaie, am asezat-o in farfurie si am turnat sosul deasupra
- para a fost servita cu fulgi de migdale si seminte de canepa, plus o lingura mare de iaurt
Pofta buna!
No Comments