Dulcegării

Para fiarta in sos de mure

octombrie 17, 2020

Am mancat demult o para fiarta in vin. Stiti cum arata?! De parca nu trebuia mancata, ci doar privita, de pus in vitrina. Dupa ce am gustat-o…vai, a fost explozie de gusturi! Mereu am crezut ca asa ceva nu se poate face acasa si, mai ales, nu se poate face in varianta baby-friendly. Ei, nu! Si inca ce bine iese!

Ieri, am scos murele din frigider, luat para din cosul de fructe si m-am purces la treaba. Sa stiti, amu’ dupa ce am facut, zic ca nu e greu deloc.

Ingrediente:

  • 1 para dulce, nu prea moale
  • 150 gr afine
  • 150 ml apa
  • 1/2 lgita scortisoara
  • 1/2 lgita pudra de vanilie
  • iaurt (animal sau vegetal), fulgi de migdale si seminte de canepa pentru servit

Cum am procedat:

  • am spalat si curatat para pastrand intacta codita
  • am maruntit intr-un blender murele dupa care am trecut sosul printr-o sita (pulpa am mancat-o mandra rapid cu lingturita)
  • am pus sucul de mure in tigaie impreuna cu apa si condimentele si am lasat 3-4’ sa atinga punctul de fierbere
  • am adaugat para si am dat focul la minim
  • am lasat 25’ sa fiarba, dupa care am intors para pe cealalta parte
  • din cand in cand, am turnat cu lingura din sosul din tigaie peste para
  • am mai lasat inca 20’ pe foc, tot la minim
  • dupa, am scos cu grija para din tigaie, am asezat-o in farfurie si am turnat sosul deasupra
  • para a fost servita cu fulgi de migdale si seminte de canepa, plus o lingura mare de iaurt

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.