Pot să vă spun că noi suntem cei mai mari fani ai salatelor, indiferent că sunt pregătite din legume crude sau gătite! Nu a scăpat de noi nici salata boeuf, însă, defect profesional probabil, nu mă lăsa conștiința să fac o salată cu ou, carne de vită și o cantitate mare de ulei. Astfel, am modificat puțin rețeta și am ajuns la o salată boeuf fără boeuf (carne de vită) și cu o maioneză baby-prietenoasă.
Ingrediente folosite
- 2 morcovi mari
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 țelină mică
- 3 cartofi albi mici
- 2 pumni de fasole verde
- maioneza noastră baby-prietenoasă, făcută din 2 gălbenușuri de ou (rețeta o găsiți aici)
Cum am procedat
- am curățat legumele (morcovul, țelina, păstârnacul și fasolea verde)
- rădăcinoasele le-am tăiat în jumătate, pe lungime, și le-am pus la fiert – dacă doriți le puteți găti la abur
- păstăile de fasole verde le-am tăiat în 4-5 bucăți și le-am pus și pe ele alături de rădăcinoase
- cartofii i-am fiert în coajă, într-o altă cratiță
- când toate legumele au fost fierte, le-am scurs de apă și le-am lăsat la răcit. Eu nu am aruncat apa, o păstrez la congelator ca și bază pentru supe.
- am tăiat legumele în cubulețe aproximativ egale și le-am pus într-un bol, alături de maioneză, urmând să le amestec riguros
♥ Noi am servit această salată boeuf fără boeuf cu pătrunjel verde, la masa de prânz. Se potrivește și pentru masa de seară.
♥ Dacă folosiți maioneza noastră (aici), nu mai aveți nevoie de alte condimente, sosul fiind deja aromatizat.
2 Comments
Buna ziua. As putea pune piept de pui in loc de carne de vita?
Da, se poate adauga si carnita:)