Carne, pește sau fructe de mare

Somon în bundiță de legume

octombrie 20, 2020

De multe ori, varianta cea mai gustoasa poate sa fie si varianta cea mai ușor de pregătit. Sau poate ca nu:)). Ei bine, tine cu siguranța de gusturi, de ingrediente, de dispozitiiiie, deee.. o gramadaaa de lucruri! Însă, dacă e cu drag, e tooot ce trebuie! Știți asta, nu-i asa?:)

Ingrediente:

  • 2 bucatele somon (certificat MSC, dintr- zona FAO ok, sub 60, musai)
  • 20 cm tulpina praz
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 ardei rosu
  • patrunjel (1-2 fire)
  • 1-2 lg ulei masline
  • un praf de sare (2+)
  • Opțional, in funcție de preferințe puteți adauga condimentele sau frunzele aromatice preferate (rozmarin, oregano, busuioc)

Cum am procedat;

  • am pus intr-un chopper legumele, frunzele de pătrunjel, uleiul si vrum-vrum! Viteza 1 este suficientă. Nu trebuie sa fie foarte mărunțite. Le-am adunat din chopper si le-am pus deasupra celor doua bucatele de somon. Am învelit bucatelele de somon intr-o hârtie de copt si le-am invitat in cuptorul preîncălzit la 180*/30’. Spre sfârșitul perioadei de gătire, puteți sa le dezveliti, pentru o culoare ușor aramie.
  • se servește ca atare sau alături de legume proaspete, legume la wok, mămăliguța, pilaf de hrișca, etc

Sa avem copilași sanatosi!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.