Carne, pește sau fructe de mare

Salmon cakes (prăjiturici cu somon)

octombrie 29, 2021

Eu le-am pregatit pentru pachetelul din padure al Marei. Ultima zi de scoala inainte de vacanta de toamna, au petrecut-o in padure, asa ca a trebuit sa o trimit la scoala cu geanta plina de mancare: sa acopere doua gustari si un pranz. Pentru pranz a avut sandwich cu aceste prajiturici cu somon…cu chiftelute de genul o mai pacalesc sa manance carne…

Ingrediente:

  • 300 gr somon gatit la abur/cuptor
  • 2 lg pesmet din porumb (sau alt pesmet)
  • 2 lg patrunjel tocat
  • 2 lg marar tocat
  • 1 lg iaurt grecesc de cocos
  • 1 lg fulgi de ceapa
  • 1 cartof mediu fiert piure
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 1 lgita sos de mustar (optional)
  • optional: 2 lg pesmet din porumb

Cum am procedat:

  • am maruntit bine somonul si l-am amestecat impreuna cu restul de ingrediente
  • cu mainile usor umede, am format chiftelele usor aplatizate si le-am trecut prin pesmet
  • le-am copt pe ambele parti in tigaia incinsa fara grasime
  • le puteti servi cu salata, un piure, Mara le-a servit intr-un mini-sandwich

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.