Am primit de la părinții mei o găinușă de casă pentru supă și a venit la pachet și cu 2 ficăței (de la găinușa mea și de la găinușa lor). Eu nu sunt mare fan ficat, dar parcă la ceva timp, cel de casă, își face loc prin meniul nostru. Așa a luat naștere prânzul de astăzi: ficățel de pui cu roșii și cartofi.
Ingrediente:
- ficăței de pui (eu am avut 2)
- un morcovel (eu am folosit unul amărât de grădină)
- 1/2 ardei (tot mic, de grădină, galben am avut eu)
- 7-8 roșii cherry (eu am avut multicolore, de acasă)
- 1/2 ceapă mică (eu am avut una roșie)
- 2 lingurițe de ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de măsline)
- 1 cartof mediu alb
- opțional: sare și piper (pentru copii mai mari)
- pătrunjel verde
Cum am procedat:
- am tăiat ceapa solzișori și am înăbușit 2 minute în tigaie într-o lingură de apă; ulterior am adăugat și morcovul tăiat feliuțe subțiri
- după 5 minute de gătire a morcovului am adăugat ficățelul (jumătăți) și ardeiul tăiat cubulețe – am gătit 10 minute – stați aproape, poate mai trebuie să adăugați puțină apă (la mine nu a fost nevoie; focul a fost foarte mic)
- după 10 minute de gătire a ficatului am adăugat roșiile tăiate în jumătăți și am continuat să gătesc încă 20 minute la foc mic mic, cu capacul pus
- la final am adăugat sare, piper și 1 linguriță ulei
- în timp ce se gătea ficatul am curățat un cartof și l-am fiert tăiat cubulețe; după fierbere l-am scurs de apă, am pus peste el 1 linguriță ulei și am mărunțit grosier cu furculița
- noi am consumat preparatul la prânz cu o salată de castravete, ceapă roșie, mărar uscat și suc de lămâie
No Comments