E timpul acela din an cand vezi dovleacul peste tot. Ce imi place la el e ca nu se preteaza doar la preparate dulci, dar merge perfect in orice mancare. Personal, il prefer in mancaruri ”sarate”, mai mult decat in ”dulce”. Risotto acesta a fost delicios, putin spus delicios. Buuuuuun, dar bun rau! :p
Ingrediente:
- 250 gr dovleac fiert piure
- 250 ml apa/supa de pui
- 1 ceapa esalot
- 1 catel usturoi
- 2 lg Grana Padano ras
- 1 lg rasa smanantana fermentata
- 1 lg ulei de masline extravirgin
- 90 gr orez risotto
Cum am procedat:
- prima data, am pus orezul bine spalat in multa apa la fiert
- odata ce a dat in clocot, am scurs apa si am spalat bine orezul din nou
- am tocat ceapa marunt si am ras usturoiul pe care le-am pus la inabusit in putina supa si lg de ulei
- am adaugat piureul de dovleac si supa, apoi orezul si am fiert totul cu capac, la foc mic-mediu, amestecand din cand in cand, pana cand orezul s-a gatit
- am adaugat Grana Padano (spre deosevire de parmezan, gasiti usor varianta pasteurizata), lg de smantana si am omogenizat
- am lasat cu capac cateva minute ca sa se topeasca branza
Pofta buna!
No Comments