Cereale, pseudocereale și derivate

Risotto cu dovleac

octombrie 27, 2021

E timpul acela din an cand vezi dovleacul peste tot. Ce imi place la el e ca nu se preteaza doar la preparate dulci, dar merge perfect in orice mancare. Personal, il prefer in mancaruri ”sarate”, mai mult decat in ”dulce”. Risotto acesta a fost delicios, putin spus delicios. Buuuuuun, dar bun rau! :p

Ingrediente:

  • 250 gr dovleac fiert piure
  • 250 ml apa/supa de pui
  • 1 ceapa esalot
  • 1 catel usturoi
  • 2 lg Grana Padano ras
  • 1 lg rasa smanantana fermentata
  • 1 lg ulei de masline extravirgin
  • 90 gr orez risotto

Cum am procedat:

  • prima data, am pus orezul bine spalat in multa apa la fiert
  • odata ce a dat in clocot, am scurs apa si am spalat bine orezul din nou
  • am tocat ceapa marunt si am ras usturoiul pe care le-am pus la inabusit in putina supa si lg de ulei
  • am adaugat piureul de dovleac si supa, apoi orezul si am fiert totul cu capac, la foc mic-mediu, amestecand din cand in cand, pana cand orezul s-a gatit
  • am adaugat Grana Padano (spre deosevire de parmezan, gasiti usor varianta pasteurizata), lg de smantana si am omogenizat
  • am lasat cu capac cateva minute ca sa se topeasca branza

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.