Legume și leguminoase

Aripioare de conopidă

octombrie 27, 2021

Asa pot sa spun ca a mancat si Mara ”carne”…nu conteaza ca au fost din conopida, tot aripioare le zic eu. Ea a mancat bucuroasa, eu, cu sufletul impacat :p…Copilul meu minunat a mancat ”aripioare” :)))))

Ingrediente:

  • 15-17 buchetele micute de conopida (cca 350gr)
  • 100 ml apa
  • 60 gr faina de naut
  • 1 lgita pudra de usturoi
  • 2 lgite fulgi de ceapa

Pentru sos

  • 100 gr pasata de rosii
  • 100 ml apa
  • 1 catel usturoi ras
  • 1 lgita sirop de curmale

Cum am procedat:

  • am spalat buchetelele de conopida si le-am sters cu servetel
  • am pregatit un amestec din apa, faina, pudra de usturoi si fulgii de ceapa si am trecut fiecare buchetel prin acest amestec
  • am copt buchetelele timp de 25, in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos
  • intre timp, am pus in tigaie ingredientele pentru sos si am gatit la foc mic cateva minute, cat sa se ingroase putin sosul
  • odata gatite ”aripioarele”, le-am pus in tigaie, in sos, si le-am acoperit cu acesta
  • noi am servit cu un sos de iaurt si usturoi

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.