Asa pot sa spun ca a mancat si Mara ”carne”…nu conteaza ca au fost din conopida, tot aripioare le zic eu. Ea a mancat bucuroasa, eu, cu sufletul impacat :p…Copilul meu minunat a mancat ”aripioare” :)))))
Ingrediente:
- 15-17 buchetele micute de conopida (cca 350gr)
- 100 ml apa
- 60 gr faina de naut
- 1 lgita pudra de usturoi
- 2 lgite fulgi de ceapa
Pentru sos
- 100 gr pasata de rosii
- 100 ml apa
- 1 catel usturoi ras
- 1 lgita sirop de curmale
Cum am procedat:
- am spalat buchetelele de conopida si le-am sters cu servetel
- am pregatit un amestec din apa, faina, pudra de usturoi si fulgii de ceapa si am trecut fiecare buchetel prin acest amestec
- am copt buchetelele timp de 25, in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos
- intre timp, am pus in tigaie ingredientele pentru sos si am gatit la foc mic cateva minute, cat sa se ingroase putin sosul
- odata gatite ”aripioarele”, le-am pus in tigaie, in sos, si le-am acoperit cu acesta
- noi am servit cu un sos de iaurt si usturoi
Pofta buna!
No Comments