Legume și leguminoase Supe și ciorbe

Supă cremă de mazăre

ianuarie 9, 2019

Astăzi am pregătit o supă cremă de mazăre rapidă, din puține ingrediente, dar foarte gustoasă.

Aveți nevoie de:

  • 2 cepe medii
  • 2 cartofi medii
  • 2 dovlecei (eu am folosit zucchini bio)
  • 4 pumni generoși de mazăre (eu am avut congelată)
  • 2 lingurițe legume deshidratate fără aditivi
  • 25 grame de unt sau 2 linguri ulei vegetal presat la rece

Cum am procedat:

  • am curățat ceapa și cartofii și le-am tăiat grosier. Eu am lăsat dovlecelul în coajă (după ce a stat 2 ore în apă cu bicarbonat de sodiu) dar l-am tăiat grosier și pe el.
  • am pus ceapa la fiert
  • după 10 minute am adăugat cartofii la fiert peste ceapă
  • după alte 10 minute am adăugat dovlecelul, mazărea și legumele deshidratate (dacă folosiți mazăre proaspătă, fie o fierbeți separat puțin, fie o adăugați la fiert odată cu ceapa)
  • când toate legumele au fost fierte, le-am scurs de apă și le-am blenduit împreună cu untul/uleiul. Am adăugat treptat lichid (apa în care au fiert legumele) până când am obținut consistența dorită.
  • deoarece mazărea are un înveliș exterior mai dur care strică puțin cremozitatea supei, eu am ales să trec supa printr-o sită foarte deasă. Puteți omite acest pas.

♥ Noi am servit supa la cină, alături de semințe de susan negru hidratat (pentru cei mici și mărunțite), boia de ardei dulce și fulgi de ceapă.

♥ Supa care a rămas a fost servită în următoarea zi la prânz, alături de pește alb la cuptor.

♥ Alte rețete de supă cremă găsiți aici.

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply Ana ianuarie 9, 2019 at 7:35 pm

    Care e cantitatea de bicarbonat si de apa in care pui legumele si cat ar trebui sa stea?

  • Reply ND.drd. Hadmaș Roxana ianuarie 9, 2019 at 7:48 pm

    O lingură de bicarbonat de sodiu (curat, fără aluminiu) dizolvat într-un litru de apă. Se țin legumele și fructele în apă pentru minim 2 ore

  • Reply Tolciu Anca ianuarie 10, 2019 at 1:58 pm

    Se folosește bicarbonatul și pentru legumele/ fructele bio?
    După ce se lasă fructele/ legumele in bicarbonat cu apa se spală bine și in cât timp se pot consuma?
    Mulțumesc

    • Reply ND.drd. Hadmaș Roxana februarie 4, 2019 at 8:53 am

      Da, se folosește bicarbonatul și pentru vegetalele bio/ecologice.
      Se pot consuma imediat după spălare

  • Reply Ana ianuarie 15, 2019 at 10:04 am

    In loc de bicarbonat se poate folosi otet simplu sau apa alcalina? Care este bicarbonatul fără aluminiu? Mulțumim ☺️

    • Reply ND.drd. Hadmaș Roxana februarie 4, 2019 at 8:55 am

      Nu. Bicarbonatul se folosește pentru reducerea conținutul de pesticide, oțetul și apa alcalină nefiind foarte utile în acest proces. Eu am un bicarbonat de la Niavis, dar sunt sigură că se găsesc multe alte firme

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.