Vafele acestea se fac impreuna cu sotul. Mama merge sa culce odorul, apoi ii scrie sotului sa fiarba un cartof. A doua zi, se ia cartoful se combina cu altele si se pregatesc vafele pentru micul dejun. Una mica va pleca si spre scoala, deci si gustarea copilului de la scoala e asigurata. Doi iepuri dintr-o lovitura.
Ingrediente:
- 200 gr cartofi fierti
- 200 gr branza emmental rasa
- 2 oua
- 100 gr smantana
- 60 gr faina ovaz (eu am maruntit fulgi de ovaz in chopper)
- 1 lgita praf de copt BIO
- 2 lgite ierburi italiene
- optional: cateva masline/rosii uscate
Cum am procedat:
- intr-un chopper, am pasat cartofii impreuna cu smantana si ouale
- am amestecat apoi cu branza, faina, praful de copt, ierburile, maslinele si rosii uscate
- am asezat aluatul in aparatul de vafe bine incalzit (cca 10’, cat am pregatit aluatul, e important sa fie bine incalzit)) cu o cupa de inghetata (nu puneti prea mult aluat, riscati sa se desfaca in doua 😁)
- am copt vafele conform instructiunilor aparatului si am mai lasat extra inca 1-2’ (eu am Breville)
- am servit cu castraveti, iaurt si rucola


Pofta buna!
No Comments