Legume și leguminoase

Vafe cu cartof

septembrie 17, 2021

Vafele acestea se fac impreuna cu sotul. Mama merge sa culce odorul, apoi ii scrie sotului sa fiarba un cartof. A doua zi, se ia cartoful se combina cu altele si se pregatesc vafele pentru micul dejun. Una mica va pleca si spre scoala, deci si gustarea copilului de la scoala e asigurata. Doi iepuri dintr-o lovitura.

Ingrediente:

  • 200 gr cartofi fierti
  • 200 gr branza emmental rasa
  • 2 oua
  • 100 gr smantana
  • 60 gr faina ovaz (eu am maruntit fulgi de ovaz in chopper)
  • 1 lgita praf de copt BIO
  • 2 lgite ierburi italiene
  • optional: cateva masline/rosii uscate

Cum am procedat:

  • intr-un chopper, am pasat cartofii impreuna cu smantana si ouale
  • am amestecat apoi cu branza, faina, praful de copt, ierburile, maslinele si rosii uscate
  • am asezat aluatul in aparatul de vafe bine incalzit (cca 10’, cat am pregatit aluatul, e important sa fie bine incalzit)) cu o cupa de inghetata (nu puneti prea mult aluat, riscati sa se desfaca in doua 😁)
  • am copt vafele conform instructiunilor aparatului si am mai lasat extra inca 1-2’ (eu am Breville)
  • am servit cu castraveti, iaurt si rucola

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.