Asa ceva as manca macar o data pe saptamana. Macar. E atat de buna si copioasa mancarea asta, ceva ce te face sa te lingi efectiv pe degete. Pentru ca spuneam ca ne-am intors cu masline si ulei de masline din prea-frumoasa insula Creta, incropim diverse feluri de mancare in care sa le regasim. In weekend, am pregatit un pui cacciatore, gatit la cuptor, pui fraged care se topeste in gura.
Ingrediente (3 persoane)
- 2 pulpe
- 5 aripioare
- 1 ceapa tocata
- 4 catei usturoi zdrobiti
- 1 lg ulei de masline
- 1 ardei rosu taiat fasii
- 1/2 ardei galben taiat fasii
- 2 morcovi mari taiati rondele
- 150 ml suc de mere
- 400 gr rosii fara piele tocate
- 120 gr masline Kalamata desarate (se ofera fara samburi celor mici)
- 1 lgita oregano
- 1 lgita rozmarin
Cum am procedat:
- am pus in tigaie (sa folositi o tigaie ce se poate introduce si in cuptor) ceapa si usturoiul, impreuna cu lg de ulei si putina apa si le-am gatit cateva minute
- am adaugat carnea si am gatit-o alte cateva minute, dupa care am adaugat ardeii, morcovii, condimentele si sucul de mere
- am lasat totul la foc mic cca 15′, dupa care am adaugat rosiile si am continuat sa gatesc la foc mic, cca 10′
- am adaugat maslinele si am introdus tigaia cu capac in cuptor pentru 60′, 190gr, caldura sus-jos, iar dupa am luat capacul si am lasat inca 15′, fct grill, 180gr
- noi am servit cu mamaliguta
Pofta buna!
No Comments