Carne, pește sau fructe de mare Cereale, pseudocereale și derivate Legume și leguminoase

Cușcuș din sfecla si legume cu peste

octombrie 8, 2020

Drăguțele noastre! Cine zice ca o mama nu merita si ea puțin timp? Dacă putem sa va ajuta sa-l obtineți, scăzând din timpul petrecut in bucatarie si fără a afecta modul sănătos de gătire, sigur o vom face!

Preparatul de mai jos este un exemplu in aceast sens! O punga de cușcuș, o punga congelată de legume asortate (cu eticheta curată) si niste fileuri de peste – la alegere.

Ingrediente:

  • 5 lg cușcuș cu sfecla rosie (cușcuș din grâu cu sfecla roșie – l-am găsit in Mega, are eticheta curată si e mega fain). Mai era si varianta cu spanac.
  • o punga legume asortate congelate, cărora le-am adăugat si niste porumb avut prin frigider
  • 4 fileuri de peste
  • Crusta: 2 oua, 6 lg făina, 5 lg pesmet, 2 lg parmezan animal sau vegetal

Saaau, dacă aveți un peste deja gătit, puteți sa-l transformați in niste crochete de toată Frumusețea. Rețeta Sorinei – aici

Cum am procedat:

  • am preparat cușcuș-ul conform instrucțiunilor de pe pachet (am turnat apa clocotită peste el si l-am lăsat acoperit, aproximativ 5’)
  • am trecut la pregătirea legumelor: le-am pus intr-un wok, alături de o lingura de ulei presat la rece (de floarea soarelui) si 3-4 lg de apa. Am acoperit tigaia cu un capac si am lăsat legumele sa se gătească la foc mic
  • cat timp s-au gătit legumele, m-am ocupat de fileurile de peste: le-am tăvălit prin amestecul de pesmet si le-am introdus in cuptorul preîncălzit la 180*/20-25’.
  • odată gătite legumele, le-am amestecat cu cuscus-ul si le-am servit alături de peste

Pentru copilașii cu alergie/intoleranta la lactate se înlocuiește parmezanul animal cu parmezan de caju. Iar in caz de intoleranta la ou, pestele se poate da doar prin pesmet si făina sau se poate condimenta după plac si se poate găti simplu, la cuptor.

Sa avem copilași sănătoși!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.