Cereale, pseudocereale și derivate

Crispy mac and cheese cu dovlecel

octombrie 1, 2021

Avem paste, paste pe repeat. Noroc ca nu ma iau eu dupa ea, ca as gati numai paste in fiecare zi. 😬 Le stiti, sunt printre preferatele iubitorilor de paste, mac and cheese, in varianta cu dovlecel, crispy.

Ingrediente:

  • 200 paste (macaroane) – folositi paste fara gluten in caz de intoleranta
  • 50 gr unt
  • 1/2 dovlecel
  • 2 catei usturoi
  • 1 praf nucsoara
  • 350 ml lapte integral
  • 100 ml apa in care au fiert pastele
  • 150 gr branza emmental
  • 2 lg amidon tapioca/porumb nemodificat genetic sau faina 650
  • 1 mana fulgi de porumb

Cum am procedat:

  • prima data, am fiert pastele conform recomandarilor de pe pachet, le-am scurs de apa si spalat
  • am pus in tigaie untul impreuna cu apa de la paste, usturoiul si dovlecelul si am gatit impreuna cca 10′, cat sa se inmoaie dovlecelul
  • am adaugat laptele amestecat impreuna cu amidonul si am gatit pe foc pana cand sosul a inceput sa se ingorase
  • am adaugat branza si am mai lasat pe foc 2-3′, amestecand continuu
  • am rasturnat sosul peste paste si am omogenizat bine
  • am incorporat si fulgii de porumb maruntiti
  • pastele se servesc calde

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.