Avem paste, paste pe repeat. Noroc ca nu ma iau eu dupa ea, ca as gati numai paste in fiecare zi. 😬 Le stiti, sunt printre preferatele iubitorilor de paste, mac and cheese, in varianta cu dovlecel, crispy.
Ingrediente:
- 200 paste (macaroane) – folositi paste fara gluten in caz de intoleranta
- 50 gr unt
- 1/2 dovlecel
- 2 catei usturoi
- 1 praf nucsoara
- 350 ml lapte integral
- 100 ml apa in care au fiert pastele
- 150 gr branza emmental
- 2 lg amidon tapioca/porumb nemodificat genetic sau faina 650
- 1 mana fulgi de porumb
Cum am procedat:
- prima data, am fiert pastele conform recomandarilor de pe pachet, le-am scurs de apa si spalat
- am pus in tigaie untul impreuna cu apa de la paste, usturoiul si dovlecelul si am gatit impreuna cca 10′, cat sa se inmoaie dovlecelul
- am adaugat laptele amestecat impreuna cu amidonul si am gatit pe foc pana cand sosul a inceput sa se ingorase
- am adaugat branza si am mai lasat pe foc 2-3′, amestecand continuu
- am rasturnat sosul peste paste si am omogenizat bine
- am incorporat si fulgii de porumb maruntiti
- pastele se servesc calde
Pofta buna!
No Comments