Pentru ca e toamna, pentru ca am avut si ciuperci, am decis sa trec la treaba. Un borcan mic de zacusca, la magazinul romanesc e destul de scump, asa ca, daca vreau sa ma satur de zacusca, singura posibilitate e sa o fac eu. Eu am folosit multicooker-ul Ninja Foodi ca sa scurtez timpul de gatire, iar rezultatul…miaaaam-miam! Sa vina iarna, zic, desi abia a trecut vara :p.
Ingrediente:
- 1 kg de galbiori (puteti folosi alt tip de ciuperci, hribi, pleutorus, brune, etc)
- 500 gr ceapa alba
- 500 gr ardei grasi rosii
- 500 rosii cherry
- 100 gr ulei de masline
- 4-5 foi de dafin
- optional, 2 ani+, un praf de sare/piper
Cum am procedat:
- prima data, am copt ardeii in cuptorul preincalzit, timp de 45′, la 190 gr; i-am lasat sa se raceasca si am scos coaja
- am tocat ceapa si am inabusit-o in cateva linguri de ulei din cele 100gr de ulei, plus 150 ml apa, la Ninja Foodi, functia saute
- am adaugat rosiile fara coaja, tocate si am gatit impreuna cateva minute
- am adaugat si ardeii tocati si am lasat inca 4-5′ sa dea intr-un clocot totul
- intre timp, am tocat ciupercile bine spalate, cu un robot, vajj-vajj, de vreo doua ori, doar cat sa le maruntesc, nu sa le fac pasta si le-am adaugat si pe ele in oala
- am adaugat frunzele de dafin, restul de ulei si inca 150 ml apa si am setat functia de presiune, timp de 20′, pe high / in varianta clasica, gatiti acest pas in cuptor, temperatura 180 gr, cca 90′, cu capac, amestecand din cand in cand, ultimele 15′ , fara capac, la temperatura 200 gr (sariti urmatorul pas in cazul in care folositi metoda clasica)
- odata terminat timpul, am setat functia bake timp de 20′, temperatura 180gr, amestecand din cand in cand
- servim cu painica proaspata, lipii, paste, umplutura la placinte…zacusca sa fie!
Pofta buna!
No Comments